Törölt nick Creative Commons License 2014.04.12 0 0 31014

Köszönöm a segítséget! :)

 

Gyakran tapasztalom szerelőknél, hogy azt feltételezik, minden ügyfelüknek csak az ár számít, és simán ajánlanak egészen vacak cserealkatrészeket a jó minőségű gyári, vagy gyári beszállítói alkatrész helyett, mondván, hogy azok "drágábbak."

 

Én nem gondolom, hogy ebben az esetben a szerelőd véleményére kellene hallgatnod.

 

Sajnos nem az első szerelőtől hallom ezt, hogy ha egy kicsit is nem odaillő hangja van a motornak, akkor vastagabb olajat bele. :( Sajnos az előző német tulajt is ezzel etethették, már az utóbbi 3 évben ebbe az autóba is 10W40-et használt. Most cseréltem vissza 5W30-ra.

 

Az üzemmeleg állapotban hallható, fordulatszámfüggő kopácsolás simán lehet a befecskendezők működési hangja is, hogy mondjak egy példát.

 

Inkább csak halk csettegésnek mondanám...nem komoly és lehet hogy nem is érdemes foglalkozni vele. Mivel nem volt korábban japán autóm, nem tudok mihez viszonyítani, hogy ez a hang most mennyire rendellenes. Csak alapjáraton hallani és már kisebb gázadásra is elhallgat. A befecskendezőket, mint tippet a szerelő is említette.

 

A jó tanács röviden: ott vásárolj, ahol kapsz áfás számlát. Ezzel nagyjából megvédted  magad a hamisított termékektől. (NE vásárolj olajat vaterán, hirdetési oldalon, kínai piacon. Legyen gyanús, ha a normál piaci árbál számottevően olcsóbban hirdetnek egy terméket, például az Árgépen - az egy darab mobilszámon, gmail-es email címmel üzemelő webshopok inkább kerülendőek.)

 

Ezt eddig szerencsére be is tartottam... igyekeztem csak nagyobb webshopokból rendelni. :)

Előzmény: stevie-13 (31008)