Antisystem Creative Commons License 2014.04.12 0 0 20202

Az egyke-modellben igazad van, de az egy kínai - illetve hát szükségszerűen előbb-utóbb ázsiai-afrikai - specialitás, ahol a XX. századot demográfiai robbanás jellemezte - az a hanyatló népességű Európára nyilván nem játszik. Egyebekben meg ahogy látom, számodra kevésbé fontos a ma élők sorsáért érzett felelősség, mint a minél gyorsabb fejlődés... ezért lehet, hogy a tervgazdálkodásnak csak a termelői oldalon való hátrányait nézed, és úgy utasítod el an block - holott van annak egy fogyasztói oldala is, és a témánk szempontjából pont az bír jelentőséggel - Állami Dugóhúzóipari Művek reloadeder senki sem akar... az viszont lényeges, hogy az alapvető közszükséglet termelői oldala állami kontroll alatt álljon, csakúgy az is, hogy a fogyasztói oldalon is biztosítani kell, hogy a bőség kosarából csak annyira lehessen egyeseknek két marokkal szedni, hogy a végén azért mindenkinek jusson valamennyi. 

Nem véletlen ám, hogy pont nálunk, az "antalli éltanulóknál" vált mára rezsimbuktató szitokszóvá a privatizáció és a reform, és kontra pozitív csengésűvé az államosítás...

nem lehet egy társadalmat megerőszakolni...

 

ÜdV

 

ps: ja és aránylag friss stat szerint nálunk a legnagyobb a feszkó a gazdagok és a szegények között, csak az emberek kb 5% véli úgy, hogy nincs feszültség eközött a két csoport között.

Előzmény: sunstr. (20191)