Sziasztok!
Lengőkar szilentet külön sajnos én sem tudtam szerezni,állítólag Albeához nem gyártják,és sem a Puntóé,sem másiké nem jó hozzá. Vakerán találtam egy partnert,elég olcsón adott teljesen új komplett lengőkart szilenttel,meg talpassal.
De nekem is van problémám ismét az Albival... 2003-as,1.2 16V, km óra állás most 108-ezer. Néhány ezer km-rel ezelőtt komplett kuplung szerkezet lett cserélve,mert rángatva indult,sőt sebességben oda taposva megpördült a motor. Utána kicsit zajosabbnak tűnt az autó,de gondoltam azért,mert meglett bolygatva...Viszont a hang egyre erősebb lett,sőt feltűnt,hogy terhelve kanyarban még hangosabb. A zaj valahonnan balról,lentről jön... szerelőm kerékcsapágyra gyanakodott,szétszedte,de nem volt egyértelműen bizonyítható,hogy az lenne a ludas.Szétszedte a jobb oldalát is,de az sem bizonyult rossz csapágynak. Baloldalit kicserélte,kipróbáltuk,de sajnos nem lett változás a zajban. Most ott tartunk,hogy véleménye szerint a váltóból,pontosabban a difiből jön az a morgó zaj. Mástól megtudta,hogy típus hiba,és volt már olyan Albea,amelyiknek 60-ezer km-nél széthullott a váltója....
Valakinek tapasztalata,véleménye lenne? Kb. mennyibe fáj nekem egy váltószerelés?
Üdv mindenkinek!