ghepard Creative Commons License 2014.04.08 0 0 117

Hát akkor az szép, az nem olyan sok az az 1-2 óra hetente. Így azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag lencse nélküi vagy. Régebben többet hordtad?

 

Ha belekezdesz valamibe, amit eddig nem csináltál, akkor a testnek válaszolnia kell az új ingerekre, mozgásokra, erőkre stb. Tehát cseppet se meglepő, hogy észrevettél valamiféle változást.

 

Hát reggelre gyakorlatilag mindenkinek kiszárad szeme (tehát nem könnyes), a többség észre se veszi. Vannak emberek, akik alig tudják reggel kinyitni a szemeiket, úgy össze vannak ragadva. Ez talán azért van, mert éjjel megáll  a könnyternelés és a szemekben lévő meg egy kicsit sűrűbb és ragacsosabb lesz és így szinte összetapadnak a szemek egyeseknél. Mély alváskor, álmodáskor stb a szem eszeveszettt mozgásba kezd és ekkor legalább könny is termelődik. De sok ember nem is igazán tud aludni és nem is emlékszik, hogy mikor álmodott egy kiadósat utoljára.....

 

Hát frontok áthaladásakor növekszik vagy éppen csökken a légnyomás is, a hőmérséklet is ingadozik, ami kihat a testben zajló folyamatokra is.

 

Azokban a belinkelt topikokban sokkal több van, mint abban a 35 oldalas írásomban (talán 700-800 oldal a kettőben). De az írásomban is a legtöbbet a szemekről írtam, vagy 6  oldal a 35-ből, messze a legtöbb.

 

Hát a naponta egy óra már szép volna, nem feltétlen egészben egyszerre.. Nekem a kezdetekkor meg volt a 2 óra is, szinte majdnem mindennap. Mint lejjebb is írtam, a bicajon sokszor egy teljes órán át szinte egyhúzonban gyorspislogtam, persze kisebb szünetekkel, mert megállás, rövid pihenés nélkül nem  megy. mint írtam, mindenfélét csináltam, nem csak ezt a gyorspislogást, mert én a látásomat is fel akartam javítani.

 

Remélem én is, hogy még megjelenik Tisztalap is, elmondhatná részletesebben is hogy mit is csinált másképp, mint eddig. Van olyan érzésem, hogy Ö eleget gyakorolgatott azokból, amiket mondogattam. Még hátrafelé is menetelt. Én nagyonis értem azt, mikor azt mondja, hogy na ma meg volt a 30 perc hátrafelé, méghozzá az erdőben. Na az már nem semmi. Az élet maga a mozgás, ha minél többet beviszel testedbe, jobban fog működni - így a szemek is. Nekem is ez jár a fejemben, na meg az, hogy ezt hogy tudnám megcsinálni a legkisebb energia felhasználásával.....

 

Itt a környezetembem már mutogattam egypár dolgot (a gyorspislogást is), például rátettem a kezemet a fájós vállára az illetőnek és olyan kicsi de nagyon gyors mozgásokkal megremegtettem. Először muris volt neki, de pár mp után érezte, hogy múlik el a fájás. Mondjuk, ha valaki hátrafelémenet lát az utcán, akkor nem nehéz kitalálni, hogy mit gondol - de mint említettem, a sportolók az edzéseken simán még futkároznak is hátrafelé. De ott is lehet, ahol senki se lát, vagy csak az, aki szintén műveli Veled. Én akkoriban sokat hajolgattam is, meg pihenésképp, meg hogy ne legyen olyan unalmas, minden 2-4 fánál kézre is álltam 15-30 mp-re. Vagy még olyan első hallásra őrültséget is próbálgattam, hogy a téli hóban 4 végtagon jártam, tehát a kezeimet is használtam kesztyű nélkül. Ilyenkor a fej és a szemek többnyire lefelé néznek és így a szemek jó irányban rúgóznak a gravitációt figyelembe véve.........

Előzmény: párnaf (116)