Lamneta Creative Commons License 2014.04.05 -1 0 topiknyitó

A BKK fennállása óta több mint 700 esetben módosították a jól ismert és megszokott megálló elnevezéseket. Nem egyszer tradicionális neveknek intve örök búcsút. Ráadásul ez a folymat nem állt le, hiszen a 4-es metró átadása kapcsán elkövetendő változtatások további ismeretlen számú - és hasznosságú - átnevezést generálhatnak még. Mindezt az utazóközönség teljes kizárásával, annak megkérdezése és informálása nélkül. 

A topik célja, hogy ez a lista, amennyiben szükséges lesz - márpedig minden eddigi tapasztalat alapján szükséges lesz -, utastapasztalatok alapján frissüljön, és ezáltal könnyebbé válhasson a budapesti tömegközlekedők tájékozódása.

A BKK részéről ugyanis ez a kérdés semmilyen formában sincs kezelve. Kijelölt tájékoztatási csapatuk nincs, nyilvános szinten az utasok általános informálását nem végzi náluk senki - vagy ha mégis, azt megengedhetetlenül alacsony szinten.

 

Az eligazodás érdekében az alábbi linken olvasható az átnevezések legfrissebb - civil segítséggel megtalált - listája: Átnevezések 2011 - 2014

Használja mindenki egészséggel!

 

Természetesen ha időközben a BKK munkatársai kedvet kapnak hozzá, hivatalos vagy félhivatalos információikkal elláthatják a topikot! Ezzel minden érintett - utas és utaztató egyaránt - csak nyerne.

 

Hajrá! Induljon hát az információcsere!