Rédai Krisztina Creative Commons License 2014.04.03 0 0 211

Sziasztok! 

Az erkélyünkre befészkelte magát egy gerlepár, akik 2 tojást raktak le a fészekbe. Idővel ki is keltek, de amikor 1 hetesek lettek a fiókák, az egyiket elragadta egy szarka, és meg is ölte, az anyukat pedig majdnem egy egész napra elkergette.. A másik kicsiért is visszajött volna, de mi behoztuk, beraktuk egy dobozba, és azóta gondozzuk. 

Miután most mi fogjuk felnevelni, elég sok mindent elolvastam a galambokról, ám ami most igazán érdekelne, az a kötődésről szól.

Tegnap visszajött a fióka anya (olyan 5-6 órával az eset után), és bemászott a fészekbe. Sajnos hiába jött vissza, a szarka igen magas intelligenciája miatt újra lecsapna, ha kiraknám a kicsit. 
Azóta eltelt 2 nap, de a gerle pár még mindig itt ül a fán. Tudtok erről valamit írni? Már ami a galamb lélektanát illeti. Nagyon sajnálom őket, de ha visszaraknánk a fészekbe a fiókát, se perc alatt elvinné a szarka, még mindig itt köröz az erkély körül.

Illetve még az érdekelne, hogyha felnő, és el kell engednünk, hol érdemes? Mi egy lakóházban élünk, az első emeleten, mellettünk egy park van. Azért kérdezem, mert hallottam, hogy nagyon kötődnek ahhoz, aki felneveli őket, és vissza is járnak hozzá. Ezzel semmi baj nem lenne, de az erkélyről mégsem szeretném őt elereszteni :D

 

Köszi a választ előre is!