gurabli Creative Commons License 2014.04.03 0 0 1789

Axióma, szerintem fontold meg, maradj! :) Ha másnak az a véleménye, akkor legyen, elvégre lehet más a véleménye, ez egy fórum.

Minden aktívabb fórumon van ilyen, hogy két (vagy több) felhasználó nem találja meg a "hangot", nem kell az ilyesmivel törődni. Régi és értékes tagja vagy a fórumnak, szüksége van rád a jelenlegi és jövőbeni "térdeseknek" is:)

pom-pom77: elhiszem, hogy a dokid és a gyógytornászod a legjobbak között van az országban, elmondtad már egy párszor és sokan egyet is értenek veled. De hidd el, rajta kívül is van jó doki és gyógytornász. Most mondhatnám, hogy aki engem műtött, az NB1-es focistákat és első ligás kézilabdásokat műt rendszeresen, és nem kispados játékosokat. Szerintem ez már önmagában jelent valamit, hiszen a fociban egyedül több pénz van, mint az összes többi sportban együttvéve, általában komoly szakemberek foglalkoznak a focistákkal, mégsem mondom, hogy csak ő tud rendesen megműteni valakit.

Ami nagyon fontos, és ezt pont a dokimmal beszéltem meg még egyszer régebben: sok mindentől függ ám, hogy kinek hogy sikerül a műtét, felépülés, rehab, stb. Pl. nálam komolyan sérültek a porcok, "tépődött" a szalag, sokkal nehezebben, lassabban, fájdalmasabban gyógyul, mint annak, akinek "csak" elszakad a szalag egy rossz mozdulattól. Nagyon függ az egyén anatómiai adottságaitól is (pl. nálam a focistákra jellemző O-láb szintén nem használ a térdműtétnél és utána sem). Az én dokimnak is van sikeresebb és kevésbé sikeres műtétje, páciense, története.

A rehabról pedig mái napig nincs elfogadott protokoll, még a legnagyobb focistákat műtő intézetekben sem, ott is különböző dolgokkal próbálkoznak. Mivel nincs még eldöntve, hogy melyik miért jobb, ezért nem lehet ilyet kijelenteni, hogy valamelyik jobb vagy rosszabb. Igaz ez a graftra is, mindnek van előnye és hátránya is.

Előzmény: Axióma (1786)