Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 444

.. és mivel egyik rokonunk kint élt már régóta az NSZK-ban, így adva volt a szállás és a videó próbája, nem Hitachi márkaboltban, hanem egy hagyományos műszakiban volt véve, az ugrasztott előlapos is volt állítólag a boltban a VT-110E-vel egyidejűleg, csak azért nem az lett mert egyrészt ez jobban tetsző videó volt, másrészt az volt az újabb és drágább volt az ára. Most én beszereztem nem olyan régen ilyet is olyat is, a VT-110E jobb minőségű is, mint az ugrasztott előlapú VT-125E, pedig ez utóbbi még drágább is volt akkor, mert újabb volt. Mivel meg rokonunk élt már jó ideje az NSZK-ban így a vámpapíron még olyan is fel volt tüntetve, hogy ajándékozás. Tehát vámmentes..

 

Később gyermekként az 1. -2. 3. osztályos iskolás korszakot leszámítva a videó szálka volt a tanárok szemében, még szülői megbeszélésen el is hangzott, hogy "nem tudják azt a videót valahová elrakni?" - csak mert a műsorokkal idegesítettem az egymással amúgy sem szimpatizáló egy két tanárt.. Mondom, 1986.-ban lett megvásárolva a készülék, én pedig 1987 őszén kezdtem az első osztályt, az első pár évben a kutya sem foglalkozott (tanár, ismerősök, család), hogy videó van és felveszem a Nils Holgerssont, meg a Hupikék Törpikéket, Thomas és Thomas bácsit, A Kalán nénit és a többit pedig én akkor is egy és ugyanaz voltam mint később.. Csak a tanárok cserélődtek ki közben és a környezet egy része és megjelent egy kölcsönös un szimpátia is és vesszőparipájuk lett a videó magnó, merthogy kedvenc, bár akkor nem foglalkoztam azzal, hogy Hitachi, a műsorok miatt voltam oda érte, hogy fel lehet venni és visszanézni. (Akkoriban 1 adása és 1 ismétlése volt a sorozatoknak és slussz passz.) (2 magyar tv, de jó volt, Dallas, Ausztrál Expressz, A Klinika, A sok rajzfilmsorozat, szinte hihetetlen, hogy ezek az 1-esen és a 2-esen mentek, mai szemmel.).

 

Volt amúgy olyan Tanár, aki azt mondta, hogy neki ha ingyen adnának egyet akkor sem kellene videó magnó és ez 1991.-ben volt.