Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 431

Például a Hitachi videón ha a Tuneren (vagy Scarton beküldve is igaz) keresztül nézve a tv adás színesebb, csillogóbb, kellemesebb lesz a kép tónusa, mint hagyományosan a tévén keresztül. Felvétel esetén meg még tovább javul, pedig szalagra rögzít és mégis még színesebb, csillogóbb és kellemesebb lesz a kép. Éles, viszont nem olyan ami zavaró lenne a szemnek és fárasztaná, ez érdekes és csak a VT-110E készülékeknél figyelhető ez ilyen szinten meg.

 

Ezek a készülékek még eredeti Japán, viszont nem behemót 20 kilós, nagy ormótlan, hanem illeszkedik a lakás környezetéhez (még külföldi honlapon olvastam, hogy arra panaszkodott egy hasonló készüléknél a tulajdonos, hogy elég szűk házba zsúfolták be a készülék belsejét, sok alkatrész található benne, viszont mégsem egy halom áramkör, a mechanika is inkább réteges, mint ormótlan, van rajta minden..

 

Például érdekes, maga a kitalálójának gondolata, hogy a szaknyelven közlőkeréknek nevezett részén (ami az orsókat vezérli), nos ebben a műanyag kis szerkezetben elhelyeztek egy ki pici ezüst golyót, ami ide oda mozog, ahogy vált a közlőkerék, aminek működésileg nincsen semmilyen funkciója, viszont, azért tették bele, hogy a kattanása olyan finom, éles mégis kellemes legyen, azért van benne.. Meg is lepődtem mikor észrevettem.. Érdekesek ezek a Japánok, az egyszer biztos..:

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140402/CIMG1511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

A későbbi készülékek már licenszek voltak, amikor beindult a videó biznissz.. Ettől kommerszebbek lettek és már minőségileg, kinézetileg sem olyan különlegesek..