a négus Creative Commons License 2014.03.31 0 0 80

""Hiába mondják kommentátorok, hogy a Nyugat már elfogadja a Krím félsziget Oroszországhoz kerülését, a hivatalos amerikai álláspont szerint az ottani népszavazás és az orosz lépések "illegálisak és illegitimek" - ezt tudatta tárgyalópartnerével Párizsban John Kerry amerikai külügyminiszter.

Szergej Lavrov nem maradt adós a válasszal: közölte, Moszkva azt akarja, hogy Ukrajna alakuljon át laza, föderatív állammá, amelyben a régiók nagyfokú önállóságot élvezhetnének. Azaz, az orosz többségű területek még inkább közeledhetnének Oroszországhoz. A moszkvai javaslat szerint a régiók saját maguk dönthetnének gazdasági, adó, kulturális, nyelvi és oktatási ügyekben.

Egyes kommentátorok szerint mindez oda vezethet, hogy a régiók népszavazást írhatnának ki az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról.

Kerry és Lavrov négy órán át tárgyalt egymással és amiben egyetértettek, az az volt, hogy diplomáciai megoldásra lenne szükség. Az alku azonban elmaradt.

Az amerikaiak az oroszok értésére adták: aggasztónak találják, hogy szerintük 40 ezer orosz katonát dobtak át az ukrán határ közelébe, mert ez félelmet és a fenyegetettség érzetét kelti. Azt is követelték, hogy az oroszok vonják vissza a katonákat a határokról, fegyverezzék le a krími félkatonai erőket és engedjenek be nemzetközi megfigyelőket.""

 

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-626222

 

 

Na, most akkor az amerikai külpolitika két lehetőség előtt áll :

 

1. Beismeri, hogy tehetetlen az orosz hódítással szemben, és elismeri a Krími oroszok döntését.

 

2. Folytatja az amerikai külpolitika elkúrásait :

 

a. a Marshall nevű  külügyminiszter kínai útja során benyalta, a maoista propagandát (ahogy pl. holliwúd a 30-as években a sztálinistát), és azt jelentette, hogy Mao demokratább, mint Csang, így aztán az USA leállítatta az utóbbinak a már teljesen nyerőben levő offenzíváját a kínai kommunisták utolsó bázisainak a felszámolására....

 

b. A Dél-Koreát megvédő csapatok az északiak szétzúzása után a  Yalu-folyóig nyomultak előre, ahelyett, h a félsziget legszűkebb nyakán ásták volna be magukat.....

 

c. Beavatkozás a  Dominó-elv alapján a vietnámi káoszba....

 

d. Irak 2003