positive_
2014.03.25
|
|
0 0
4417
|
Személyes tapasztalat a megújult index-ről:
Desktop/Firefox/1366x768: Ezt a felállást nagyon keveset használom. Első látásra nem néz ki rosszul, de zavar hogy csak 12 (9+3 kép) cikkre lehet kattintani (ennyi látható). Ha kicsinyíteném egy kicsit az oldalt a hatalmas címsorok még akkor is megfelelő méretűek lennének, de nem nyerek vele semmit, mert a képernyő alján már új blokk kezdődik és ha az abban lévő címsorokat is látni szeretném, akkor túl kicsire kell vennem. :(
Desktop/Firefox/1200x1600(portré): Jellemző desktop környezetem. Jól látható, hogy ilyen különlegesnek (?) számító felbontásra nem terjedt ki a teszt. Közvetlen az index2-es rész felett egy szemre 1800-2000 pixel magas üres (!!!) rész látható, mert a Mindeközben kerete valamiért csak annyira alul ér véget. Az ez alatt lévő cikkekhez borzalmasan sokat kell görgetni. A fenti rész a széles monitorra való optimalizálás miatt átláthatatlan, a szemnek zavaró. A felső és az alatta lévő blokk hasábjai egymáshoz képest el vannak csúszva. Az index2-től kezdődő dizájn a szorosabb illesztés a különálló részek (index2, dívány, totalcar, ...) közt és a baloldali színes sáv miatt már sokkal jobban tetszik. Ha fent is ez lenne alkalmazva talán nem lenne olyan rossz.
Mobil/OperaClassic/480x854: Nagyon hosszú töltési idő (20-30s), ugyanez az origo-nál és a hvg-nél csak ~5s. Az amúgy sem nagy képernyőmértet tovább csökkenti valami lebegő borzalom, ami mindig odakúszik a képernyő aljára. A görgetés is akadozik néha. Túl sok tartalmat tölt be. A hvg puritán felülete ehhez képest álom.
Próbáltam csak rss-ben követni a cikkeket, de nem jött be. Pedig más tartalomra használok rss-t. Évek óta az indexen kívül minden mást rss-ben olvasok.
Az origo desktopon szintén nem néz ki sokkal jobban, a hvg viszont olyan index1,5-nek felel meg. Korábban soha nem néztem a hvg-t, most egy darabig ez lesz a kezdőoldalam. Mobilon hvg+origo-ra váltok. Az index2 óta az origo-t már elkezdtem használni, a hvg itt is új.
Sajnálom. (főleg a blogketrecet) :( |
|