Szia!
Én szeptemberben vettem egy ugyanilyen ceed-et 5 évesen (4 év 10 hónap) 74.4000 km-el B.örsön a Gablininél. Régi tervem/álmom vált valóra. Az értékesítővel így utólag már nem vagyok megelégedve mert egy-két lényeges dolgot nem mondott el, pl azt, hogy (valószínű) megtörték a bal elejét az autónak.
Az autó maga parádés! A legésszerűbb vétel!!! Már letudtam vele kicsit több mint 12.000 km-t és borzasztóan elégedett vagyok vele! Kényelmes, tágas, komfortos, jól pakolható, stabil és megbízható. Sajna a futóműve kemény az ócska hazai utakhoz. A csatornafedlapokét megtorlás a driver sorsa, cserébe a 40-es kanyart 60-al úgy veszi be, hogy az ESP lámpának eszébe se jut felvillanni. Jól kezelhető. A fékek is jók! Csak az a kemény futómű! :( Cserébe az ülései nagyon komfortosak, jól tartanak, az ülőlap kellően hossz (190 magas vagyok), a lábtér hibátlan ahogy a fejtér is. Minden kézre esik, könnyen kezelhető, egyértelmű. A szélvédő fűtés csak az ablaktörlő alatt fűt. A digit klíma elég sok levegőt adagol, de ez engem nem zavar. A rekeszek jól pakolhatóak. A 2/3-1/3-os hátsó ülések, nagyon jól variálhatóak, vízszintbe helyezhető, sőt ha még több hely kell ki is vehető az ülőlap. Én így tettem bele átlósan egy 2méteres lapra szerel szekrény átlósan. A csomagtér alatti tálca is hasznos széria. A hi-fi 6hangszóróval és USB-bel parádés! Sajna van az a bass tartomány aminél rezeg körülötte a burkolat, de tisztán, szépen szól. Jók kormányba épített távirányítók is, kényelmesek. Alapvetően nyugis vezetésre hangolja az embert a motor de amikor oda kell kicsit pörkölni akkor a 115 ló nem tétlenkedik :) Városban gyorsan ki lehet vele ugrani a töketlenkedők mögül, előzésnél is jó hasznát lehet venni a ménesnek. :) Cserébe van pofájuk 5,5-6 literrel beérni. Napi 65-70 km-t megyek, 90-95% városi forgalomban és így volt télen 6,3-6,4 most, hogy jobb az idő lement 5,6-ra (téli gumival is). Dizelesen zajos, de nem tolakodó. Hiányolom a 6. sebességet, a ráncfelvarrott modellben állítólag már benne van a +1 gang. :) Az én autómat a Papashoz hordta az elődöm én a Duna - Autóhoz hordom (közelebb is van). Eddig elégedett vagyok velük. A 60.000 Ft.-os kötelező alapszervizzel nem, de mindenhol ennyi. Sajna erre rájönnek az időszakos extra alkatrészek (pl. üzemanyag szűrő 60.000 Km-enként 18.000 Ft.ért) Cserébe ahogy hallom, látom elég tartósak és megbízható ez a blokk. Garis cserém volt pár. Az tank rögzítő pántokat visszahívásban cserélik ennél a sorozatnál mert rozsdásodik. Nekem a bal ajtótömítő gumi szétfoszlott, cserélték. Féklámpa kapcsoló cser (ESP OFF felirat bekapcsol és csak leállítás után kapcsolható ki az ESP gombbal) a féklámpa amúgy hibátlanul működött, de a fedélzeti szerint hibás, és ami hatalmas mázli volt a bal első lámpám beázott, szerviz, fotó válasz: csere. Juhúúú. Autó kinn, új lámpa bent, Csabi boldog. Szervizvezető: rossz hír, a lápa javított volt ami csak kiszerelés után volt látható. Az egyik rögzítési pontnál hegesztve volt a műanyag. Sokkot kaptam (új lámpa 41.000 -Hella. Faja). Szerviz: Így utólag már nem lenne korrekt kifizettetni Önnel. Ügyfélkezelésből Duna Autó nálam 5*!
Az elődöm rakatott tolató kamera-radarr kombót a kocsiba. NAGYON JÓ! A kamera hátsó szélvédő mögött felül van. Sokkal jobban belátható így az autó mögötti tér mint az új modell gyári kamerájával. Ha koszos a kaszni akkor is kilát mert az ablaktörlő hatósugarában van, nagy a látószöge, színes és a távolságot is méri.
Hátrány: hátsó ablaktörlőből nincs utángyártott, a gyári meg 4000,-Ft. Ha lemezfelnit kell venni a téli szetthez jó használtat venni szinte lehetetlen az ritka méretezés miatt (új nem gyári db-ja 11.000 körül mozog). Ha téli gumit veszel akkor a Continental T850-et határozottan ajánlom. Brutál jó. Akkor vettem észre, hogy jeges az út mikor én megálltam mint a cövek, mellettem az SX4 meg csúszott 3m-t. Drága gumi, de minden fillért megér!!! (főleg mert az ember az életét bízza rá).
Összegezve. Nem éri meg Golfot vagy Octavia-t, Astra-t vagy más Európai autót venni mert abba még a kormány is feláras extra volt így egy ilyen felszereltségű azokból alsó hangon 1 millával kerül többe. (Az Olasz Francia autók csak földrajzilag európaiak). A Japánok is drágák. Ár - érték arányba NINCS jobb!
Remélem segíteni tudtam!