DrMx Creative Commons License 2014.03.24 0 0 998

Sziasztok!

Segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.

Van nekem egy 1999-es OPEL F ASTRA 1.6 8V X16SZR gépjárművem, melynek hibatárolója az alábbiakat tartalmazza.

A Check lámpa járó motornál csak és kizárólag akkor világít/jelez, ha a motor fordulatszáma gázadáskor tartósan meghaladja a 2000-et, ekkor megtorpan egy picit és elkezd világítani a sárga lámpa...

Az alábbi kódokkal csak annyi a bajom, hogy nem tudom minek érdemes nekiállni, cserélgetni, nem szeretnék lukra futni az alkatrész vásárlással, szereléssel...

A gyújtó modul szekunder oldalát kimértem (ha jól tudom ez DIS-es), elvileg az 1-4 és 2-3 között (ha jól írom a kiosztást) 6kOhm-ot mérek, mely a könyve szerint megfelelő. Gyújtókábelek átmeneti ellenállása 3 Ohm körüliek - ezt is megfelelőnek tartom... A primer oldallal bajban vagyok, mivel oda egy 4 pólusú csati megy rá, melynek csatlakozópontjai 1, 2, 3, 4-es és nem vagyok teljesen biztos, hogy ott mit és hogyan kell mérni - írása szerint a 15-öshöz képest kellene mérni, de itt nincs 15-ös - ha csak nem a kapcsolt plusszra gondol, de nem hinném... Elvileg a testelést is jó lenne ellenőrizni...

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásaitokat, tanácsaitokat!

Magyarul:
0325 Kopogás érzékelő

0351 Gyújtótekercs 1. és 4.

0352
Gyújtótekercs 2. és 3.

1405 Kipufogógáz recirkulációs (EGR) szelep

1602 Kopogás modul

1640 Kopogás vezérlőegység vagy quad-meghajtó modul

Angolul:

0325     Knock sensor

0351     Ignition coil 1 and 4

0352     Ignition coil 2 and 3