a négus Creative Commons License 2014.03.23 0 0 70

"Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár a Kreml közlése szerint elégedettséggel nyugtázták vasárnapi telefonbeszélgetésük folyamán, hogy két nappal korábban megállapodás született az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelő missziójának megalakításáról, tudósít az MTI.

Putyin és Merkel az orosz elnöki sajtószolgálat közleménye szerint „tárgyalt a Krím félsziget Oroszországgal való újraegyesítését követően kialakult helyzetről”, és „mindkét fél elégedettségét fejezte ki” az EBESZ missziójának megalakításával kapcsolatban.

Az EBESZ pénteken kéthetes konzultációk után hozott határozatot arról, hogy száz megfigyelőt küld Ukrajnába hat hónapos időtartamra. A megfigyelők információkat fognak gyűjteni és jelentéseket készítenek majd a biztonsági helyzetről, valamint figyelemmel kísérik az emberi jogi helyzetet az országban, ezen belül a nemzeti kisebbségek jogainak betartását. Feladatuk továbbá párbeszéd előmozdítása a helyzet normalizálásának céljából. "

 

http://index.hu/kulfold/2014/03/23/putyin_es_merkel_elegedetten_telefonalnak/