Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 734

Csak hogy én is iderittyentsem a véleményemet:

Az a baj, hogy a magyar fejekben még mindig nem került a helyére az, hogy a szolgáltató/kereskedő, az abból él, amit mi, vásárlók/ügyfelek otthagyunk/kifizetünk neki és (a dézsma befizetése után) nála marad.

Mert mi még mindig a "havermajdelintézi" mutyi bűvöletében élünk. Szercsétlen történelmünkből adódik, hogy ez így van (és még vagy 150 évig így is lesz).

Fel vagyunk háborodva, ha a kerékpár szerviz 1500 forintot kér a defektjavításért, "me egyilyen belsőgumi azobiba csak 400forint, a kurvaanyját a lehuzósköcsögnek idese'jövöktöbbet" Mikor meg bezár a szerviz, mert tönkre megy, akkor meg néz, mint a hal a szatyorban, hogy "ménincs má itt az a szerellő"

Szóval értem én, hogy mindenki pénzből él, és az olcsóbb forrást keresi, csak jusson eszébe, hogy majd ahová szervizbe viszi, az ott lévő alkalmazott is pénzből él.

Én már régóta külföldön melózok. Nem mondom, hogy ott élek, mert sokat vagyok itthon (és itt vagyok "itthon"), de mióta a "nyugat szele megcsapott", és látom, hogy ott hogy működnek a dolgok, én nem sajnálom a pénzt a szolgáltatásért.