leveling Creative Commons License 2014.03.23 0 0 7824

Csak annyit tennék hozzá, hogy itt a UK-ben az "okos" hitelkártyahasználat nem feltétlenül azt jelenti, hogy elköltöd-visszatöltöd-elköltöd-visszatöltöd. Ha a bank azt látja, hogy te mindig precízen a teljes tartozást visszafizeted, akkor nem vagy jó ügyfél, minek is emelne a kereteden csak azért, hogy utána már pl. 2x annyi pénzzel tudj játszani, míg a bank továbbra sem keres rajtad. Ez feltételezem otthon is hasonlóan megy.

Az én kártyámnak mondjuk nincs éves/havidíja, de úgy szoktam csinálni, hogy olyan 3 havonta nem töltöm vissza a teljes keretet, hogy tudjanak pár font kamatot terhelni. Ez ilyen kényes játék, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon :) Ami viszont nagyon fontos, hogy ne maradjon ki törlesztés (legalább a minimum összeget kapják meg), illetve ne lépd túl a kereted, mert az már a felelőtlen ügyfél ismérve, az pedig hosszú távon sosem jó. Csak úgy tűnjön, hogy néha kicsit "elcsábulsz" és a lehetőségeiden felül költesz.

Ennek köszönhetően 5 hónap után nekem megduplázták a keretet, valamint a "credit score"-t is nagyban javítja. Valami ilyen kezdetleges rendszer már otthon is van, amióta nem csak a "rossz adósokat" jelentik a KHR-be, hanem mindenkit, akinek valamilyen hitele van.