Mexico City Creative Commons License 2014.03.22 0 0 45

A magánvállalkozó is cégforma. Egy magánvállalkozónak lehetnek alkalmazottai, és több 100 milliós, vagy milliárdos forgalma.

Ismerek olyan magánvállalkozót, aki egy egész, jól prosperáló gyártó üzemet üzemeltet óriási telephellyel, sok emberrel, nagyon sikeres, és olyan magánvállalkozót is, aki egymaga havi szinten 100 milliós forgalmat generál (teljesen tisztán), ő nem biztos, hogy el fog tűnni a bunker süllyesztőjében, a csapóajtó alatt.

Ellenben az olyan cégecskékkel, akik csak azért kft.,vagy zrt. néven futnak, hogy meg legyen a presztízsük, de ha válságba kerül a területük, akkor nekik annyi (ami itt az ügyvitel-számlázás és ahogy hallottam felsőbb körökből, elég nagy sárban lesznek nemsokára a számlázó gyártók, mert nem írhat, árulhat majd bárki ilyet). Már így is rosszul meg a legtöbbjüknek, ahogy látom, kézzel lábbal próbálják eladni a tucat számlázó terméküket, ami a kutyának nem kell. Kétségbeesettek lehetnek, ha már fórumokban hirdetgetnek álneveken, ajánlásnak álcázva a reklámjukat. Ez a piac is már teljesen telített lett. De csak felbukkannak újabb és újabb számlázó és ügyviteli gyártók. Úgy látszik az informatikusok többségében h.lyék és fantáziátlanok, egysíkú gondolkodásmódúak (együgyűek). Ott a prezi, lehet róluk példát venni, nem csak számlázó programot lehet írni. Persze ahhoz már tehetség és fantázia is kellene. Az meg ugye nincs nekik, az ilyen-olyan softocskáknak, csak egy kis programozói tudásuk és már azt hiszik, hogy ők a császárok.

Előzmény: tschsoft (39)