n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37778

Sziasztok!

 

Köszönöm a pozitív hozzászólásokat és az építő jellegű tanácsokat és kritikákat.

/így megtartom a Tamront, meg a Zoom objektívet," csak nem fogom a kukába dobni :-) "  majd egyszer ha lesz rá keret lecserélm egy 70-200 2.8-as telére, meg egy jobb minőségű zoom objektívre /

Nekem nem fizetnek ezért az esküvőért. Nem is hívtak volna olyan fotóst akinek fizetniük kell. Mint említettem nekem ez pedig egy jó lehetőség a gyakorlásra, nekik meg arra, hogy a kompakt gépes rokonnál jobb képeket fogok csinálni. Na meg azért némi tapasztalatot már szereztem a többi esküvőn. Csak az objektív parkomar nem tudtam még fejleszteni. Templomban nem lesz. Csak városháza. Voltam megnézni, szép világos. Persze ha rossz idő lesz akkor a viszonyok megváltoznak.

A pár akikhez megyek abban biztosak lehetnek, hogy a maximumot akarom kihozni magamból és a meglévő rendszeremből. Rengeteget olvasok, könyveket is, szaklapot, fórumokat.  És köszönettel fogadom a tanácsokat is. 

 

Az igazi elképzelésem az volt, hogy veszek egy 85mm F/1.8 objektívet, de jelenleg hiánycikk. Ez állt a legközelebb az elképzeléshez + a 18-105 bentre a városházán a vakuval. És így a Tamront hanyagolnám. Azt csak megemlítettem az első hozzászólásban, hogy a meglévő berendezéseim lévén ezekből tudok vállogatni.

Telefonon beszéltem a Nikonnal és ott kezdtek győzködni, hogy ha sűrgős és nem tudok a 85-re várni akkor vegyek egy 50 mm F/1.4 G objektívet, de akkor vegyek hozzá egy 35 mm 1.8-at is. Közben külföldi fotós oldalakon meg esküvői fórumokon is szétnéztem. Ott megoszlottak a vélemények. Voltak többen akik DX re az 50et javasolták, de többen az 1.8 G változatot.

Egy helyen azt  hozták ki, hogy az esetek nagy részében a 85mm és a 35 mm van használva. De kaptam hasonló tanácsot fotós üzletből is amikor a 85-ös után érdeklődtem, hogy ne vegyek azt hanem inkább az 50-et mert azzal elérem a 75mm-t és a D7100ban lévő crop funkcióval a 85 fölötti szintet. Na ezek a dolgok gondolkodtattak el. Mert akikkel beszéltem mind komoly szakinak tűntek. A külföldi fórumokon olvasott hozzászólások, pedig olyanok voltak melyeket képekkel támasztottak alá és elemezték. Mindezek után hogy sok sok info zúdúlt a nyakamba gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket. Sajnos itthon nem tudok fix objektíveket kipróbálni, mert senkinek nincs  körömben kivéve a fotósnak aki a mi esküvőnket is fotózta, de ő egész nap dolgozik.  Talán majd hétvégén lesz alkalmam egy Canonon kipróbálni egy gyertya fényes boresten egy nagy teremben. Az a gép sem Full Frames

így a látószög szempontből jó lesz kipróbálni.