A kocsma ilyen: vannak törzstagok, akik mindennap betérnek és vannak jövő-menő egyedek. Hol többen, hol kevesebben.
Az index fórumain és más, témaspecifikus fórumoldalakon is észrevehető, hogy egy kezdeti, néhány éves pörgés után kezd behalni a kommunikáció, mert a tagok kezdik megismerni egymást, más módon tartanak kapcsolatot, vagy csak szimplán az egykor adott téma köré gyűlő és egymás útját egy fórumon keresztezők életei mennek tovább a maguk, egyébként közel sem párhuzamos útján. Sok ilyen motoros fórumon voltam tag, amik rövidebb-hosszabb ideig működtek, aztán egyszercsak vmiért nem. De sokakkal azóta is tartom a kapcsolatot, igen, leginkább a face-en, ahol közben majdhogynem újra is alakulnak ezek a társaságok 1-1 zárt közösségben, csoportban. És ha nem is olyan komoly kommunikáció zajlik, azért mindenki figyeli és vágyik a másik postjaira, kommentjeire.
Sokunknak anno az index Törzsasztala volt az első ilyen jellegű modern kommunikációs felület, együtt tanultuk meg a használatát az internet használatával. Itt voltunk éjjel-nappal. Aztán mindenkit másfelé sodort az élet, sokakról nem is tudok semmit, évekig nem is olvastam szinte egyáltalán az index fórumot, aztán ahogy elkezdtem fotózni, rátaláltam itt sok érdekes infóra és újra aktív lettem. Persze, nyilván egészen más érdeklődési körrel már, mint mondjuk 13-14évvel korábban...
A politika meg bármennyire is átszövi az életünket, szerintem sem való igazán ide, maradjunk minden pasikat érdeklő dolognál, tehát a nőknél, a piánál, a motoroknál, a hifinél, a barkácsolásnál és persze közös kedvencünknél, a fotózásnál! :)