Kapsel Creative Commons License 2014.03.17 0 0 732

A Wave-s példádnál maradva, add hozzá a 27% áfát, a vámot és a szállítási költséget, nem sokkal leszel a mi árunk alatt. A gond a rendszerben ott van, hogy magánszemélyek esetében sokszor elmarad az áfa és vámfizetés, amit én cégként nem tudok legálisan kikerülni.

Szóval tudnánk mi neked kinti áron wave-t adni, csak intézd el, hogy az elvileg mindenkire vonatkozó adót ne kellejen kifizetni, magyarul a kinti és az itthoni ár közötti különbséget nem mi tesszük zsebre, hanem az állam bácsi.

 

Ha úgy nézzük, ez is egy formája az adóelkerülésnek, ami természetesen kis tételben legális, más kérdés, hogy ezáltal kárt okoz azoknak a cégeknek, akik legálisan csinálják a dolgokat, aminek a következménye megint csak az, hogy kevesebb forgalom után, kevesebbet adóznak. No de nem akarok itt elkezdeni politizálni, és tényleg zárjuk le a témát.

 

A garanciához még annyit, hogy az 1-2 hónap várakozás a jelenlegi gyakorlat, de itt arra próbáltam utalni, hogy amennyiben nem fog gyökeresen megváltozni a mostani helyzet, akkor ez lehet rosszabb is. Akár olyan is, hogy egyáltalán nem foglalkozunk ilyen szürkeimportos szerszámok szervizelésével (a Leatherman ezért a szervíztevékenységért egy fillért nem fizet, csak kicserélik a szerszámokat, meg küldenek alkatrészt).  

 

 

Előzmény: qkac1111 (731)