ghepard Creative Commons License 2014.03.17 0 0 77

Nekem a jobb szemem rosszabb, annak a könnytermelése van a határérték alatt, de én azt nem tudom becsukni külön. Lehet, hogy balszemes vagyok :) Azt be tudom csukni külön is. Grimaszolva. 

 

Meglehet, ha gyakorolnád, akkor egy idő után már menne. Nekem se ment lazán rögtön, de ahogy gyakoroltam és próbálgattam egyre könnyebben ment. Először például az se igen ment, hogy becsukom az egyik szemem és a másikkal elkezdek gyorsan pislogni - olyan görcsös volt, hogy szinte az egész arcom mozgott. Most olyan lazán megy, hogy egy arcizmom se mozdul. Tehát fejlesztened kéne a jobb szemed reflexeit - próbálkozni és próbálkozni. 

 

Például az se ment sokáig, hogy lássam sötétben a fényt csukott szemekkel - ez azért van, mert már annyira fel tudom gyorsítani a szemek mozgását, hogy a csapokon és a pálcikákon elektromos impulzus keletkezik. Ezt eleinte csak úgy tudtam elérni, ha megnyomtam a szemeimet. Aztán pár hónap után már sikerült úgy is, ha csak szimplán a szemhéjakkal nyomtam (tehát kezek nélkül). Na és még jópár hónap eltelt, míg elég volt a szimpla icicpici gyors mozgás. S ezt el tudtam érni a fülekkel is. Úgy be tudom mozgatni belülről, hogy bárki meghallja a dobhártyám rezgését, ha a fülét az enyémhez teszi. Pedig meg se mozdulok és hangot se adok ki. Gyakorlássasl sok minden elérhető.......

Előzmény: tiszta (?) lap (75)