Kapsel Creative Commons License 2014.03.16 0 0 728

A világgarancia a hivatalos forgalmazótól vett termékekre vonatkozik. Tehát ha te az USA-ban veszed a szerszámot, amit a számla vagy a termék csomagolás alapján lehet tudni, akkor természetesen jár a gari. Azonban, ha magyar számlával (vagy számla nélkül) de amerikai piacra szánt termékkel jössz, az már egyértelmű, hogy a termék "szürke" importból származik.

 

Részünkről az a jelenlegi gyakorlat, hogy ezeket a szerszámokat is cseréljük garanciában, csak időben beletelhet 1-2 hónapba is, míg azok, akik tőlünk származó szerszámot hoznak be, azoknak lehetőség szerint azonnal cseréljük. Becsléseink szerint a Magyarországon lévő Leatherman szerszámok 70%-a szürke importból származik (ezt a szervizünkbe bejövő szerszámok mennyisége alapján gondoljuk).

Ez a jelenlegi gyakorlat, de - amennyiben nem történik valamilyen pozitív fordulat - akkor kénytelenek leszünk ezen szigorítani. Például úgy, hogy azokat a szerszámokat, amelyekről egyértelműen bizonyítható, hogy nem általunk importált termékek, egyszerűen nem fogjuk javítani/cserélni.

 

Természetesen te mint vásárló továbbra is igényt tarthatsz a garanciára, csak nem nálunk, hanem annál a kereskedőnél, akitől a szerszámot vetted (vagy nekiállhatsz küldözgetni egyenesen Portlandbe magadnak).  

 

A Leatherman-nek, meg amúgy a világon az összes normális gyártónak, szabott árai vannak a világ különböző piacaira. Ez nem azért van, hogy egyes piacokon nagyobb árrést realizáljanak, hanem az eltérő piaci viszonyok miatt. Ha megnézed a magyar árakat, azok a hivatalos európai árakkal vannak pariban, annak ellenére, hogy nálunk a legmagasabb az ÁFA. 

 

Előzmény: bbuffy (727)