Irizar ranger Creative Commons License 2014.03.15 0 0 9260

"Azzal nincs is semmi baj ha megkéri az illető hogy lefotózhassa a buszt, de a bokor mögül elbújva fotózók nem ilyenek."


Az, hogy esetlegesen egy bokor mögül készítenek fényképet, az nem jelenti azt, hogy hátsó szándékkal készül a kép.

 

"Egyébként ha bemegyek bármilyen munkahelyre, iskolába és elkezdek fotózni MI LESZ A REAKCIÓ??"

Szerintem senki sem mászik be a buszba, hogy onnan fényképezhessen egy gkv.-t, munkavégzés közben.
Hogy a példa helyes legyen: "Egyébként, ha elmegyek bármilyen munkahelyhez, iskolához és elkezdek ott fotózni, mi lesz a reakció?"

Nem túl életszerű a felhozott példa, mivel a telephelyek felelnek meg inkább az iskoláknak, munkahelyeknek.

A telepen fotózás egyébkéntis egyre problémásabb, a legtöbb cég elpaterol minden engedély kérőt -amit valahol meg is értek-, mondván, az utcán, forgalomban fényképezhetőek a buszok.

 

Teljesen meddő egyébként ez a vita, ezerszer témába került már, sosem került közelebb a két álláspont. Egyrészről megértem a gkv.-k oldalát is, viszont el kell fogadni, hogy ezzel a szakmával jár a fényképezés is.

Ugyanígy vannak mezőgazdasági jármű, vasút, hajó, stb.. fotósok is, akik -szintén nem kevés pénzt/időt/energiát áldozva ebbe az egészbe- űzik a maguk hobbiját. És milyen jó is lesz majd 30 év múlva visszanézni ezeket a képeket. Vannak/lesznek, akik ezt sosem fogják beismerni, de azért rengetegen tudnak örülni egy X éves képnek "a fater buszáról", vagy "az első buszomról".

Előzmény: Törölt nick (9258)