Törölt nick Creative Commons License 2014.03.12 0 0 1890

 

Ha ezzel az ingatlannal kapcsolatban költség merül fel, - és fel fog merülni, akkor a gyerek miből fizeti? Vagy hogy képes gondját viselni a földnek: rendszeresen irtani/irtatni a gyomot, kaszálni/kaszáltatni a füvet, az esetleges adót fizetni? 

 

Ez nem a gyerek gondja, hanem a törvényes gyámjáé. 

 

Egy ilyen földdarab éves szinten többe kerül, mint amennyi az értéke. Ezt a költséget miből fogja a gyerek viselni? 

 

Ha ez valóban így van, akkor a törvényes gyámnak lehetősége van rá, hogy a gyermek érdekében az örökségről lemondjon. Ezt a lemondó nyilatkozatot még a hagyatékátadó végzés kihirdetése előtt meg kell küldeni (ajánlott levélben) az eljáró közjegyzőnek és a gyámhivatalnak. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell azt is, hogy mi az oka a lemondásnak.  

 

Ha valaki (gyámügy, közjegyző) izmozna, akkor közölni kell vele, hogy be lesz perelve. Ha a valóságnak megfelel az a vélelem, hogy az örökség több teherrel jár mint haszonnal, akkor a bíróság ennek megfelelően dönt és az ingatlanrész az államra (vagy más örökösre) száll.

 

Pert lehet indítani ingyenesen is a keménykedő ellen (panasznapon kell a keresetlevelet benyújtani), ügyvéd sem kell, ez az ügy túl piti ahhoz.

 

 

   

Előzmény: zsanna (1889)