Antisystem Creative Commons License 2014.03.11 0 0 12420

Én bőven tudok... ez ugyanis 90%-ban értelmiségi rétegprobléma szok lenni, egy ilyen államban - már ha nem egy hard diktatúráról beszélünk valamilyen színű masírozó fegyveres osztagokkal - az dolgozó emberek sorsa egész élhető általában, nem akar a rendszerbe kötni, így az se köt belé... és sokkal jobb túlélési stratégiák dolgozhatók ki benne hosszútávon, mint egy "demokratikus váltógazdaságban". 

Számomra pl. egy olyan libertarianizmus, ami nem társul a rendelkezésre álló javak nagy bőségével így biztosítva a széles elérhetőséget sokkal szörnyűbbnek tűnik. 

 

Tudod, szerintem a mai nyugati "demokratikus normák"-kal az a fő baj, hogy a demosz csak a névben fordul elő, valójában az "értelmiségi középosztály" csinálja az "értelmiségi középosztály" igényeit kielégítőre.

 

Amivel persze nem mondom azt, hogy a politikai gyilkosság megengedhető lenne... távolról sem. De engem spec jobban zavar, amikor emberek, családok ezrei veszítik el a megélhetésüket, egzisztenciájukat egy-egy nagyon demokratikus "bátor" döntés következtében. 

 

ÜdV

Előzmény: yaouank (12407)