.ETNA. Creative Commons License 2014.03.09 0 0 41114

Két dolog miatt vesznek az emberek kenyérsütőt (túl azon, hogy nem szeretik a bolti vicket-vackot):

1./ vagy nincs idejük a konyhában órákat tölteni, mert pl. minden nap 8-tól 5-ig dolgoznak + vagy egy óra míg hazaérnek és inkább a maradék időben pihennek, vagy játszanak a gyerekkel stb.

2./ nem bírja csuklójuk a dagasztást, ami cseppet sem könnyű ("vizes a padlás"... azaz akkor jó, ha már izzad a homlok)

 

Rám mind a két csoportból igaz valami ... ha van időm, abból nem szeretném az egészet a konyhában tölteni, plusz a csuklóm kb. azonnal kiakad, egyszóval nekem kb. tök mindegy, hogyan csinálták a dédimék (ha csinálták egyáltalán egy nagyvárosban is a kenyérsütést), úgy sem tudom utánozni, bármennyire is szeretném. Egyébként meg nem kiállításra készítem a kenyeret, ha lapos, akkor lapos (általában szerencsére nem az), ha kicsit "göröngyös", akkor olyan, a lényeg, hogy jól átsült,  finom és természetes alapanyagokból készült legyen.

 

Lehet kísérletezgetni a liszttel, vízzel, arányokkal, ecettel, plusz sikérrel, meg mint tudom én még mivel, nem ugyanolyan az ízlésünk, van aki szeret mindig változtatni, másnak jó az állandóság is .... de az tény, hogy sütöttem már gyönyörű kenyeret BL55-ös tescos akciós lisztből is, egyszóval nem feltétlenül a kimondottan kenyérliszt garancia a jó kenyérre:-)