Szia!
Az excelben a következőket kellene végigcsinálnod:
Az eredeti adataidat másold át egy új munkalapra (legyen ez a Munka2) és a másolaton dolgozz - de lesz még egy harmadik munkalap is mindjárt, úgy gondolom.
Én a neveket és a közterület megnevezését biztosan összeraknám egy oszlopba, ezért írtam, hogy lesz harmadik munkalap:
legyen ez a Munka3, a továbbiakban ide dolgozunk: (A képleteket először a második sorba írd be végig és utána húzd le, ameddig adatod van a Munka2-ben.)
pl. Munka3 A2 cellába: = Munka2!A2 & " " & Munka2!B2. Ezt a képletet végighúzod az A oszlopon.
Munka3 B oszlop üresen marad!
Munka3 C oszlop = Munka2!$C$1 végig az egész oszlopon
Munka3 D2 cella = Munka2!C2 végig az egész oszlopon
Munka3 E oszlop =Munka2!$D$1 végig az egész oszlopon
Munka3 F2 cella =Munka2!D2 végi az egész oszlopon
és így tovább.
Ennek az eredménye, hogy minden adat előtt ott lesz a fejléce az előző oszlopban (ha jól csináltad, figyelj a $ jelekre).
Ha ezt végicsináltad az egész táblázattal, akkor formázd meg:
Első oszlop félkövér, a fejlécekkel teli oszlopok dőlt betű. (Ezeket egyszerre is ki tudod jelölni a ctrl-t nyomva tartva lépegetve csak a fejléc oszlopokon végig.)
Kijelölöd a táblázatot, kezdőlap - formátum - automatikus oszlopszélesség, másolás.
Átmész a wordbe:
Irányított beillesztés - HTML formátum!!!
Kijelölöd a beillesztett táblázatot.
Táblázateszközök - elrendezés - szöveggé alakítás - cellahatároló tabulátorjel
Kijelölés marad!
Beszúrás - táblázat - szövegből táblázat - oszlopok száma 2 - cellahatárolójel tabulátor
Táblázateszközök - elrendezés - szöveggé alakítás - cellahatároló tabulátorjel
Most lényegében megvan a word listád. Még szépítheted: a tabulátorjelet másra cserélheted, de vigyázz, az címsorokban is van tabulátorjel (Ha bekapcsolod a bekezdésjel megjelenítést, akkor láthatod.)
Szerintem megcsinálni gyorsabb, mint leírni volt. (Pláne, hogy az első leírásomat elküldte a semmibe a blogmotor és kezdhettem előlről).
Remélem, sikerülni fog.
Ha bármi gondod lenne, írj légy szíves.
Üdv.