Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 9366

Putyin a feleségével Leningrádban találkozott az 1980-as években.
Nem sokkal később - Ludmilla visszaemlékezése szerint - a mai vaskezű vezető olyan zavartan és szégyellősen kérte meg a kezét, hogy már azt hitte: szakítani akar vele, csak nincs bátorsága kibökni a kérést. 1983-ban megházasodtak.

Putyinék házasságáról egy őket jól ismerő német bankárfeleség 2001-ben könyvet adott ki, s leírta, hogy Ludmilla szerint férje egy „vámpír". Putyin meg úgy nyilatkozott: "Emlékművet érdemlő hős lennék, ha három hétig kibírnám Ludmillával." Az orosz elnököt állítólag gyengéd szálak kötik az egykori ritmikus gimnasztikázóhoz, Alina Kabajevához. A 2004-es olimpiai bajnok, Putyin pártjának az Egységes Oroszországnak a képviselője gyorsan kapaszkodott fel a ranglétrán és egy médiavállalkozás elnöke is lett.

A New York Post 2013 elején azt írta, hogy a szerető novemberben kislányt szült Putyinnak, három éve pedig egy fiút is. A viszonyról évek óta cikkeznek a lapok: 2008-ban a Moszkovszkij Koreszpondent azt írta, Putyin külföldön titokban el akarta venni szeretőjét. Az elnök szörnyű haragra gerjedt, vadul cáfolta a hírt, s nem sokkal később a lap megszűnt.