Abstrax Creative Commons License 2014.03.04 0 0 300

Igen ,azt hiszem igazad van ezzel a VintageSnth-es dologgal kapcsolatban - néhol ők is elég elfogultak, máskor meg lehúzósak....biztos hogy szubjektív ez is.

Még kicsit vissza a Rolandokhoz: én épp nemrég döbbentem meg egy öreg D-550 hangján, elég combos még manapság is. Nekem van egy kis D-110-em, dehát nyilván ez egy költséghatékony kistesó az LA-szintézisben.

Még az ennél is öregebb MKS-eket hallgattam, elég döbbenetes a hangjuk....mondjuk egy MKS-80 Super Jupiternek az ára is horrorisztikus olyan 900-1200 font körül látni, ha látni egyáltalán. Aztán mi van ha bedöglik a kijelző, vagy bármi hasonló... ugyanennyiért lehet már inkább egy Integra-t kockáztatnék (de sajnos nem tehetem....:o(

Yamahából foglalkoztat még a TG-szériából az 500-as ROMpler, mert anno tetszett az SY85....bár biztos korlátozott cucc manapság.

Meg újabbak közül a CS6R (trance-modulnak hívták, érdekes lehet).

Korgból most sikerült végre szert tennem egy WS SR-re, nagyon vágytam rá, szerintem klasszikus.

Amúgy általános kérdés: az újabb vasak - mondjuk nevesítve a pár éves cuccokat: Fantom - Motif - Karma esetleg M3 - ezek mennyire high-tech cuccok szerintetek?

Elvileg ugye jóval le kellene kőrözzék hangban a régebbieket....dehát ezek után mi a biztos?

M3-mat meg Radiast hallottam már, azok szerintem nagyon jók.

Rolandból a Juno G-t ismerem valamennyire - nem tudom adnék-e érte annyit amennyi még ma a használt ára.

Sokan az igazi analógokat hajtják mostanában, de sztem az egy másik világ - árban is....

Néztem pl. Yami CS-80at (inkább 50-es van csak) - több ezer font... Oberheimek is drágák és nagyjából minden, ami tényleg vintage. Biztos nem véletlen, és nem hiszem hogy virtuál-analógokkal ki lehetne egy az egyben váltani ezeket.

Merre lehet a továbblépés, a digitálisak után? Főleg ha az irányvonal nem annyira a modern, inkább a klasszikus szintizene?