Fiole Creative Commons License 2014.03.03 0 0 16261

Szia!

Adnak neki a szüleid valamiből egyéb falatkákat nehogy "éhen haljon" szegény? Mert akkor jogos, hogy több nap után se eszi meg a tápot, hiszen várja a finomabb kaját. Tudod, az a kutya amelyik nem eszik az nem elég éhes- persze ha valami betegség okozza mégis az étvágytalanságot akkor más a helyzet. Nekem az egyik kutyám utálta világ életében a tápokat (a másik mint a porszívó mindent eltüntet pillanatok alatt) és meguntam, hogy úgy kell rászólni, hogy egyen, ezért kerestem más alternatívát az etetésükre. Végül hosszas informálódás után a nyers etetést próbáltuk ki, mivel ez áll a legközelebb a természetes táplálkozásukhoz. Ennek két verziója van, az egyik a BARF: hús, csontos hús és zöldség/gyümölcs turmixolva, vagy a PREY: hús- csontos hús és belsőségek. Mindkettőnek megvannak a százalékos arányai miből mennyi kell és mennyi a kutya napi adagja. Ha van kedvük, lehetőségük a szüleidnek ilyesmivel játszani ezt biztosan szeretni fogja és sokkal egészségesebb neki mint a műkaják. A disznó az egyetlen amit nem szabad nyersen adni (szóval főve eheti), minden más mehet ha nem allergiás rá. 
Másik alternatíva a házi főtt koszt, több ismerősöm eteti így a kutyáját. Ebből nagyobb mennyiség kell a nyershez képest mert nem tudják olyan jól hasznosítani a mint a nyerset, de a legtöbb táphoz képest ez is sokkal jobb lehetőség. 
Ha mindenképp tápot szeretnének neki adni akkor meg kell nézni az összetevőket, ne tartalmazzanak gabonát és lehetőleg húsból, ne húslisztből készüljenek. Pl az Acana gabonamentes tápjai nem rosszak, az enyémek is azt kapták a nyers előtt. 

Előzmény: Törölt nick (16260)