Prelleg Creative Commons License 2014.03.01 0 0 13038

Az OSZK-ban és Szegeden is vannak belőle példányok. A borsodinak nem volt névmutatója és elég vastag kötet volt. Borovszky Samu a három kötetes Borsod vármegye történetében a levéltárban található (azt hiszem közgyűlési) jegyzőkönyvekből kiírva, összeállította a XVII. századi borsodi nemesi levelek lajstromát (nemesi levelek kiállítási dátuma és a nemességet megszerző családtagok felsorolása). Ugyanis a vármegyei közgyűléseken hirdették ki az armálisokat. Úgy vettem észre, a Szabolcs megyei levéltárban is megvannak ezek a jegyzőkönyvek. Ha nagy szerencséd van, mint Kunszabó szerepelnek benne. Egy újabb szabolcsi Szabót zárhatunk ki, az 1629-ben nemességet kapottat. http://www.vfmk.hu/de/node/8848

Olvastam, hogy Heves megyében is laktak. Nem tudom szereztek-e ott birtokot, de itt az 1675-ös Heves és Külső Szolnok vármegyei portaösszeírás (448-458. old.). Nem látok köztük, Kun-Szabót, de a Familysearch indexelt adatai szerint sem kereszteltek ilyen néven gyerekeket Heves megyében. (Valószínű, hogy itt is Szabó vagy Kun néven szerepeltek.)

Van egy könyv, ami eléggé részletesen leírja a települések birtoktörténetét (Soós Imre: Heves vármegye községei 1867-ig. 1975.), de a névmutatója nem túl megbízható.

Előzmény: iater (13030)