puzdra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3447

Harkovban nem jósolok nagy jövőt az elszakadáspártiaknak, hiszen ott a lakosság 70%-a ukrán.

 

Érdekes  volt a Janukovics-féle propaganda, az oroszok felé azt mondták, hogy a Majdan tüntetői mind fasiszták, a saját rohamrendőreiknek pedig azt, hogy a tüntetőket zsidók vezetik. - ÍROD

Harkovban a lakosság 70%-a orosz és Oroszország párti!!!

De egy kis adalék, a fixnek hitt ukrajnai politikai állásokhoz:

-2013 decemberében Victoria Nuland USA külügyminiszterhelyettes elkottyintotta egy sajtókonferencián, hogy kormánya 5 milliárd! dollárt invesztált egy ukrajnai hálózat megszervezésébe, amely révén Ukrajnának olyan kormánya lesz, amilyet megérdemel. Egy kiszivárgott telefonbeszélgetésben ez a Nuland elmondta a kijevi amerikai nagykövetnek, hogy kiket tartanak kívánatosnak a leendő kijevi kormányban és kiket nem.

-Paul Craig Roberts - Reagen elnök egykori pénzügyi államtitkára- február 18.-án a Foregin Policy folyóíratban kimutatta, hogy a Majdan tüntetői napi 2-300 hrivnyát (4500-7500 Ft.)-ot kapnak a protestálásért Angela Merkeltől, az Adenauer alapítványon keresztül.

- Vlagyimir Csizsov Oroszország brüsszeli uniós nagykövete, egy a múlt kedden rendezett vitában azt kérdezte Elmar Broktól az EP külügyi bizottságának vezetőjétől, (aki többek közt a magyar antiszemitizmusra hivatkozva akarta pénzelvonással és egyebekkel büntetni Magyarországot) - hogy tudja-e, hogy a tüntetők nem Barroso, hanem a Szovjetuniót megszálló németekkel rokonszenvező Stefan Bandera képét emelgetik, és a kijevi izraeli nagykövetség tájékoztatja az Ukrajnában élő zsidókat, mit tegyenek, ha az ellenzék hatalomra kerül és ismét jönnek a pogromok.

Mai hír:

Azonnali segélyt küld Ukrajnába az izraeli székhelyű Zsidó Ügynökség a zsidó intézmények védelmének megerősítéséhez - közölte a Maariv című izraeli napilap hétfőn.

Az újság értesülése szerint a nemzetközi diaszpóra és Izrael kapcsolatait ápoló Zsidó Ügynökség vezetősége rendkívüli ülésen értékelte az ukrajnai helyzetet. Ezt követően Natan Scsaranszkij elnök bejelentette, hogy azonnali segélyben részesítik az ukrajnai közösségeket.

A sajtóbeszámolóból kiderül, hogy az ülésen voltak, akik az ukrajnai zsidók azonnali tömeges Izraelbe vándorlását szorgalmazták.

Jakov Hagoel, a szervezet egyik vezetője levelet is írt Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, közbenjárását kérte benne a közösség zsidó államba költöztetésének támogatásához. "A megrázó helyzet nyomán fokozódik az ukrajnai zsidókért érzett aggodalom" - fogalmazott Hagoel.

"A tüntetők egy része már eljutott a zsidó közösség lakónegyedébe, és ott üzleteket tettek tönkre. Sokan elhagyják a várost a közlekedés és a gazdaság teljes megbénulása miatt" - tette hozzá, megjegyezve, hogy "sajnálatunkra a jelenlegi helyzet előtt is veszélyes volt Ukrajnában kipával vagy más zsidó jelképpel mutatkozni."

MTI

 

******

-Eljutottunk tehát oda, hogy a magyar nemzeti kormány antiszemitizmusától rettegő nyugat Szíriában az al-Kaidát, Ukrajnában pedig a Szvoboda pártot támogatja, melyek messze jobbra állnak a magyar Jobbiktól.

Előzmény: perkelto (3426)