enil Creative Commons License 2014.02.23 0 0 41073

Sziasztok!

Mindenkinek ajanlom Jeff Varansano pizza teszta es szosz keszitesi modszeret: http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm

Mar tobb mint egy eve ez alapjan keszitem otthon a pizzat es allithatom, hogy a linkelt oldalon lathato pizzak otthoni korulmenyek kozott (kemence es pizzasuto nelkul) min. 90%-ban reprodukalhatok.

A kovasszal nagyon finom izu tesztat keszithetunk, de jo a poreleszto is, mivel a min. 3 napos hidegkelesztes utan a teszta ize sokkal jobb lesz.

4 adag kozepes meretu pizza:

525 g bl80 (nagyi titka, kenyerliszt), 394 g viz, 12 g so, negyed teaskanal instant eleszto. A reszletek a linkelt oldalon.

A 75%-os hidrataltsag miatt, a teszta mixerrel is elkeszitheto. Talan egy bosch kategoria is megbirkozik vele.

 

Ami a sutest illeti: grillszalas villanytuzhely es kekacel pizzaforma kell hozza. Toppingolas utan mehet a cucc kozvetlenul a felizzott grillszal ala. 5 perc alatt tokeletesre sul, nyitott tuzhelyajto mellett is. Ezutan mehet formastul a tuzhelyre es tovabbi kb. 2-3perc piritas kell neki, hogy az alja is tokeletes legyen.

 

Meg annyit, hogy ez nem az a gepsonkas, feldoboz csemegekukoricas, stb pizza. Figyelni kell, hogy a topping viztartalma minel kisebb legyen, ha hagyomanyos villatuzhelyben keszitjuk nem pedig kemenceben. A teszta ize es allaga fantasztikus, mar csak onmagaban ez elviszi az egeszet.

 

Jo pizzasutogetest Mkinek!