toloba Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2252

2014-02-22 14:00:00

 

Földes András: nyoma sincs az erőszaknak a Majdanon

 

Az Index kijevi tudósítója szerint a tüntetők először csalódottan fogadták Viktor Janukovics és az ellenzéki pártok megállapodását a hatalom megosztásáról, mert ők eredetileg az elnök távozását szerették volna, de ez nem történt meg.

 

 

Jelenleg teljes nyugalom van a városban és a Majdanon is – mondta telefonon Kijevből Földes András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Index tudósítója szerint a tüntetők először csalódottan fogadták Viktor Janukovics és az ellenzéki pártok megállapodását a hatalom megosztásáról, mert ők eredetileg az elnök távozását szerették volna, de ez nem történt meg. Az újságíró elmondta: a tüntetőkkel kapcsolatban pozitívak a tapasztalatai, a legtöbbjük békés és segíti a külföldi újságírók munkáját. Hozzátette: sok izgalmas dolgot látott, de az állandó és agresszió, ami a fotókról lejön, az közel sincs az igazsághoz.

Földes András azt mondta: még mindig lehet érezni a veszélyt a levegőben, de ez már egy távoli dolog, mert alapvetően fesztiválhangulat van a Majdanon. Ma már nyoma sincs az erőszaknak, nyugodt a hangulat, visszavonták az erőszakszervezeteket, biztonságosnak tűnik a tér – fogalmazott.

atv.hu