Antisystem Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2175

Minden választás eredményes volt 90 óta, sőt elég magas részvétellel :-).

Igen, ebben nekem is volt egy emlékezetesen téves prognózisom mondhatni pofára esésem, amikor 2006-ra kifejezetten alacsony részvételt jósoltam... előtte egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy lehetséges olyan szinten behülyíteni az "istenadta nép"-et, ahogy akkor lényegileg az egész politikai elit megtette...

De hát ja, utólag nézve, ha már a pánem nem jutott mindenkinek, a circenses legalább megvót:(

 

A többit illetően meg szerintem igen jó a meglátásod, és abszolút releváns az ontopic Ukrajnára nézve is, tehát kicsit hosszabban: ugye amíg Marx mindig is úgy képzelte el a dolgot, hogy a legfejlettebb országokban a kapitalizmus létrejön, megteszi azt, amit tennie kell a fejlődése korszakában, majd felhalmozódnak az önellentmondásai és meghaladottá válik, nos addig Lenin szembekerülve azzal, hogy Oroszországban még kapitalizmus sincs igazán, nem hogy meghaladott, kifundált egy bődületes marhaságot, az élcsapat-elméletet... (mentségére szóljon, később belátta, hogy hülyeség, próbálta is korrigálni a NEP-pel, de addigra már egyfelől azon az elven létrejött Szovjet-Oroszország, másfelől meg Sztálin tökéletesen beleszeretett, és foggal meg karmokkal ragaszkodott hozzá - Lenin ellenében is)

És akkor itt jön a lényeg: amíg a marxista szerves fejlődés elmélet azt tételezi fel ugye, hogy a társadalom minden jelentős rétege fejlődik, addig a lenini-sztálini modell azt mondja, hogy csinálunk egy forradalmi élcsapatot jómunkásokból, a nép egyszerű, romlatlan fiaiból-lányaiból.... na jó, de az így szervezett államnak nincs értelmisége, hivatalnoki rétege, "intelligenciája", kakukk... anélkül meg nem mén államot csinálni... tehát a sztálini-posztsztálini modell evidens, szükségszerű következménye, hogy át kellett vennie az előző adminisztrációk megalkuvásra, köpönyegforgatásra képes részét. (ugye Szovjet-Oroszországban anno a cár atyuska csinovnyikjainak barnább nyelvű részét, ahova meg 1945 után importálódott ugyanez a modell - mint mi is - ott meg azt ami vót, elvtelen, korrupt urambátyám-dzsentri vagy akármi). Na Ukrajnában is pont ugyanez történt, legfeljebb másként hívták, hívják ugyanezt a zaccot.

Tehát paradox módon ennek a semmirevaló "gyakorlatilag a volt bürokrácia lett a nevezett felső közép osztály szerintem kevés kivétellel 4. 5. vonal beli arcokkal." rétegnek és főleg magának a mentalitásnak az évszázados karrierje a lenini élcsapat-teória gyakorlati alkalmazásának az evidens mellékhatása, ezért jellemzi és szennyezi az egész sztálini-posztsztálini multú régiót az urambátyámsogorkomám-olyanszínűekvagyunkamimostkell-nembajhabarnaanyelvünk-csakazsebünkteljen elit.

 

Na, valami ilyesmit gondolok erről.

 

ÜdV

Előzmény: loding (2165)