Cs_ Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1915

Igen jól nyomod, hogy az EU is rossz színben tűnjön fel, de Orbán meg jó színben. (csak szólok, a kormány csak a szavak szintjén ekézi az EU-t, mert jó pár szavazatot lehet vele szerezni, persze ez kifelé kommunikálva már "mi csak jobbá szeretnénk tenni az EU-t...". Évi nettó 1000 milliárd támogatás (s nem kölcsön!) az éppen elég sok pénz. Simicska, meg Nyerges kötné fel az első lámpavasra Orbánt, ha az ki merne lépni az EU-ból))

 

OFF vége, meg amúgy se tudom, hogy hány zárójelet nyitottam már meg :)

 

Az a nagy büdös igazság, hogy Ukrajnával kapcsolatban senki nem akar változást. Az EU nem tud és nem is akar foglalkozni az országgal, Ukrajna ezer szállal kötődik Oroszországhoz, egy rakat csődtömeg, életképtelen ország. A probléma ott van, hogy Ukrajnában is emberek élnek, méghozzá szép számmal nagyon bátor, szabadságszerető emberek. Valamit tenni kell, hogy megálljon az erőszak. Nyilván meg kéne nekik mondani, hogy belátható időn belül nem lesznek EU tagok. De ettől még a helyzet nem változna meg csak korrektebb lenne.

 

Szóval ez az egyezmény, arra jó, hogy legalább ne öljék egymást. (hogy mennyire lesz hosszú távú hatása ennek majd meglássuk. Én pesszimista vagyok.

 

Egyébiránt a helyzet kulcsa leginkább Moszkvában van. Ott kéne kevésbé macisan diplomáciázni. Mindenki tudja és szavak szintjén túl el is fogadja, hogy Ukrajna orosz befolyás alatt van (lásd följebb miért) Kevésbé látványosan kéne csinálnia, nem ilyen, hogy adunk kölcsön, de cserébe ne írjátok alá az EU társulási szerződést blabla... Mondjuk az ukránok mindenképp megszívják. Sajnálom őket, hogy ilyen szar helyzetben vannak :(  

Előzmény: Törölt nick (1884)