nünüke88 Creative Commons License 2014.02.19 0 0 1005

inkább az óríás Ukrajnát féltik, hogy kisebb lesz  :)

 

Pont Ukrajna méretei bizonyítják, hogy a méret nem elegendő a sikerhez. Sőt, vannak nálunk kisebb, és mégis sikeresebb országok is. A hajdani gazdaságunknak nagyon betett Trianon, ez tény, de a mai már nem annak a hibája, és nem lehet helyrehozni a visszacsinálásával. Sőt, a lemaradottabb területek felzárkóztatása egyenesen újabb problémákat generálna.

 

Ami az ukránokat illeti, ők ebben az ügyben nem voltak területrablók. Trianon idején nem voltak szabadok, a SZU részei voltak, ahogy még sok-sok évvel később is.

Most pedig az ukrán kisembernek az esik le, hogy Putyin igyekszik egyre szorosabban fogni a gyeplőt a hajdani SZU-tagállamok felett, és a politikusaik lelkesen asszisztálnak ehhez.

Ha végiggondoljuk, mit követtek el az oroszok az ukránok ellen a történelem folyamán, érthető, hogy rémvízióik vannak attól, hogy újfent orosz fennhatóság alá kerüljenek, így vagy úgy, és inkább törekednének Nyugat-Európa felé, akiktől nem tapasztaltak elnyomást, éheztetést stb. max. a németek részéről a II. vh alatt.

De az oroszoktól sokkal többet.

Előzmény: balkan_kobra (914)