Antisystem Creative Commons License 2014.02.19 0 0 724

Mondanék erre én egy érdekes dolgot:)

A "nép egyszerű fia", aki minden hivatkozások és mutogatások alapja szok lenni, szóval aki szóval aki húzza a belét és próbál létezni, és elkerülni, hogy az alsó class-ból a deklasszáltak közé kerüljön, nos ő meglehetősen ritkán kerül kapcsolatba, viszonyba az aktuális oligarchával, despotával...  jó szélesen értelmezve itt a despotát a cártól a "szabadon választott országgyűlés"-ig... az ő élete az ez alanti rétegtől, a "felső középtől" fog függeni, vele fog sűrűn kapcsolatba, függő viszonyba kerülni, ő lesz a főköke, a munkaadója, az ügyeinek elbírálója.

(érted, nálunk se az Orbán meg a Csányi miatt fog nyugdíjminimumon maradni a 10-20 év múlva nyugdíjba menők fele, hanem amiatt a "felső közép" vállalkozói réteg miatt, aki "feketén, okosba" - például.)

Szóval a "nép eccerű fia"-t most valamelyik oldal vagy be tudja hülyíteni a saját csáb igéivel "tömegnek", vagy nem, de az ilyen folyamatok valójában mindig a despota és a felső közép hatalmi harcáról szólnak - itt, a jelen ukrán helyzetben ráadásul nagyon egyszerű, nagyon tiszta is a képlet, a despotáknak inkább Moszkva igérvénye kedvez, a felsőközépnek meg egyértelműen a Nyugat paraméterei. Moszkva ugye olyasmiket ígért, amit osztogatni lehet, a Nyugat meg szabadabb törtetést a winnermentalitású felsőközépnek... ennyi.

 

A "nép egyszerű fia" szerintem ez esetben egyértelműen Puytinékkal járna jól, mert akkor a következő években valszeg osztogatás célpontja lenne, a Nyugat igérvényei alapján meg megszorításoké, "reformoké" - ezt látom. A felső-közép, meg az oda törekvő fiatal értelmiség meg egyértelműen a Nyugattal járna jobban, mert az több szabadságot ad - NEKIK, a "nép eccerű fia" sarcolására. Nézd meg, kik csinálják a balhét....

 

ÜdV

 

ps: Az meg itt bonus, hogy minderre rátesznek a nemzetiségi ellentétek, amiért is a tömegek egy részét a saját érdekeikkel ellentétes helyen találod "mi kutyánk kölyke" alapon - mindkét táborban.

Előzmény: loding (718)