loding Creative Commons License 2014.02.19 0 0 694

Titusz aggódik :-DDD

 

"Aggodalommal figyeli a kijevi eseményeket és "kivétel nélkül" minden erőszakot elítél Titus Corlatean külügyminiszter - derült ki a bukaresti diplomácia vezetőjének keddi állásfoglalásából."

 

ez OK, node ugye a húrok ott is :-))

 

kis szösszenet Szatmárból :-),

http://itthon.transindex.ro/?hir=35501

 

"Előreláthatóan ma elmarad a tiltakozás a halmi határátkelőnél, amely szombat óta tart. Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal, megelégelve az Ukrajnából áthozott termékekkel történő feketekereskedelmet, korlátokat szabott arra nézvést, hogy egy hét alatt milyen mennyiségben hozhatóak be különböző termékek az országba. Halminál ugyanis virágzik a szomszédos országból történő import-kereskedelem, amelyet tömegesen űznek magánszemélyek: a határon túli, ukrajnai településeken olcsóbban megvásárol termékeket értékesítenek a romániai piacokon, vagy szűkebb körben.

A szatmár.ro közlése szerint a pénzügyi hivatal megszabta, hogy heti egy alkalommal mi hozható be vámmentesen az országba: 1 kg cukor, 40 darab cigaretta, 100 darab, egész dohánylevélből sodrott cigaretta, 50 darab szivar, 250 gramm dohány, 1 liter, 22 fokosnál erősebb alkohol és/vagy alkoholos ital, 1 liter, 80 fokos vagy annál erősebb tiszta szesz, 2 liter, 22 fokosnál gyengébb alkohol és alkoholos ital, 4 liter bor, 16 liter sör. Más termékekből legtöbb 300 euró értékű árucikket lehet behozni.

A tiltakozás szombaton robbant ki, hétfőre már odáig fajult, hogy a felháborodott tömeg egy órára elzárta a határátkelőt. A tiltakozást egyébként az váltotta ki, hogy ezeket a termékeket hetente egy alkalommal lehet vámmentesen áthozni a határon.

A halmi vámhivataltól megtudtuk, előreláthatóan ma nem lesz újabb tiltakozási akció a határátkelőnél. (hírszerk./szatmár.ro)"

 

talán nem teljesen OFF :-)

Előzmény: loding (693)