napocza Creative Commons License 2014.02.18 0 0 217

Lenne egy lehet, eretnek javaslatom.


Budapest leggyakoribb "turistaképei" a Halászbástyáról és a Gellérthegyről készülnek. Ilyenekből ma is több száz, ha nem ezres nagyságrend van a fortepanon. A mostani Nagy Gyula sorozat önmagában sok tucatnyi képpel járult ehhez hozzá. Ezek a képek segíthetnek Budapest kronológiáját, városfejlődését egészen aprólékosan visszaidézni.
Ugyanakkor a hasonló képeket most a képfelirat alapján sokszor nehéz megtalálni, mert nagyon sokfajta képinfót kaptak a képek. Kicsit ad hoc melyik megfejtő mit emel ki abból ami látszik vagy ahonnan készült. És hát csakugyan nem lehet mindent felsorolni, ami a képeken van.

Nem használhatnánk valami karakter-szimbólumot ezekre címkeként?
Első megközelítésben úgy érzem hat ilyen jelre lenne szükség, Halászbástyáról északra, keletre, délre illetve Gellérthegyről északra, keletre, délre. Határesetekben esetleg két jel.

Valami olyan jelet kéne kitalálni, ami gépelhető, összefogja ezt a 6 típust, de olyan, ami a keresésekben nem interferál más képinfókkal és címkékkel. Lehetne pl. Bp01, Bp02, Bp03... stb vagy BpHb1, BpHb2, BpHb3... vagy BpHÉ, BpHK, BpHD vagy ilyesmi?