Babesz81 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 1872

Sziasztok!

Írtam én ide nemrégiben de sajnos azóta változott a helyzet. Párom apukája sajnos nemrégiben elhunyt. Maga után hagyott egy ingatlant, amiben mi éltünk már apósommal 9 éve, mert párom öccse megházasodott és vett saját ingatlant. A problémánk ott kezdődik, hogy a testvér most teljesen bekattant. Kb. 6 milliót ér a ház, amiből neki csak egy millió járna azután hogy ő a szüleitől kapott korábban 2 millió Ft-ot, de nem hajlandó ezt elfogadni. Azt mondja neki kell ez a ház, kiakar rakni minket belőle. Azt mondja folyamatosan, hogy menjünk albérletbe, mert már nem él az apja, nem kell már rá vigyázni. Szerinte nem ér csak 3,5 milliót a ház és azt majd ő kifizeti a testvérének. Nem érti meg, hogy mi már ide berendezkedtünk és szeretnénk itt élni, azt mondja nincs semmivel több jogunk a házban lenni, mint neki. Ideiglenes lakcímet akar hozzánk, hogy akkor jöhessen amikor akar és állandóan azzal zaklat minket, hogy másoljuk le neki a kulcsokat, mert neki joga van a házba akármikor bejönni. Ez igaz?

Mit lehet most ezzel kezdeni? Ha nem mond le az ingatlanról akkor nincs más megoldás csak az, hogy a házat eladjuk? Mi nagyon szeretnénk megtartani az ingatlant és kifizetni őt de neki ez nem kell. Hogyan lehetne vele megegyezni? Tényleg bejelentkezhet hozzánk ideiglenesen csak mert öröklés alapján övé a ház fele?

 

Csak úgy egyébként megjegyezném, hogy mindig arról volt szó, hogy mi majd kifizetjük őt ha kell nekünk az ingatlan és élhetünk benne. Szemétség ez az egész. Tudom ez nem lelki tanácsadás, de mi gondoskodtunk az apósomról folyamatosan, mi törődtünk vele, senki másra nem számíthatott és most ezt érdemeljük? Na mindegy, érdekes ez. Köszönöm előre is, ha valaki ad választ!