Törölt nick Creative Commons License 2014.02.17 0 0 401

Az már csak egy kis mellékesség, hogy addig, 2000.-ig ameddig elég volt csak az AM Mikro parabola antennát megvásárolni és jött rajta 20 - 24 adó a Szabadság_Hegyről jó minőségben, miután fizetőssé, hűségnyilatkozathoz kötötté és Set Top Boxossá tették fakóbb lett a képminőség, halkabb a hang, és a halkabb hang alatt búgott is kissé, tehát mindenképpen rosszabb lett és előfizetéses. A VHS-t és TV-t is lebutította (mármint a Tuner egységének önálló részét). Így felvenni is rosszabb minőségben lehetett mint korábban volt ugyanazzal az antennával.

 

Akkori magyarázat erre: "Igazságtalan az, hogy míg a városban a kábel szolgáltatásért panel lakásokban havonta díjat fizetnek (UPC analóg), addig egy Parabola Antenna tulajdonos nem fizet havonta semmit se a szolgáltatásért".

 

Erre, kódolás, Set Top Box (gyengítettebb minőségben), havi díjért, a "városban" a kábelesek továbbra is ugyanúgy fizettek mint addig, viszont jó minőségben egy kábelen keresztül jött nekik továbbra is minden tv állomás. Tényleg egy igazságos döntés született.  Fordítottak egyet a dolgon és megbüntették ezzel az addigi Parabolát használókat. És mivel nagyon sok helyen nem volt kábelszolgáltató általi TV, csak Parabolás lehetőség, jól ki lett b@szva velük, velünk.. Csak ez őket, a döntés hozókat egy csöppet sem zavarta.. Ugyanazért a díjért mint a kábelesek egy sokkal rosszabb feltételű televíziózás, ez amiről döntöttek..