ph5.5 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 8604

Semmi lesajnálás nem volt benne- tényleg. Az ugrott be amikor a Nikon 24-70/2.8-ről elterjesztette egy Japán srác hogy nem jó az az objektív, mert hogy fény jut be egy a távolságskála részén... kiderült hogy igaza van, és abban az esetben jelentkezik is ha 100Ws-os beállító izzó elé tartjuk a fényképezőgépet és úgy exponálunk stúdióban. Máshol nem sikerült reprodukálni a jelenséget.

A két linkelt fotódra akkor ráklikkeltem és nem láttam rajta hirtelen semmi rendellenességet- azt hittem vicceltél a kereső problémájával.

Anno D50-el kezdtük. És ha szükség volt jobb technikára- lecseréltük. Soha, semmilyen körülmények között egyik váznál sem jött nálam elő ez a fényszivárgás gond. Pl a D0 esetén adtak külön kupakot a lefedésre... soha sem használtam. De D300-on sem, pedig szerintem azzal fotóztam a legtöbbet hosszú expoval- nappal is. Most van beépített sötétítő, tehát még bajlódnom sem kell vele- és mégsem használom. Erre utaltam.

A D7100 miatt meg abszolút nem lehet semmi lesajnáló a szavamban. A kapható legkomolyabb DX váz a piacon. ÉS ha valakit a felszerelése alapján ítélnénk meg az pedig régen rossz lenne.

SZóval elnézést ha félreérthető voltam. 

(Kisbergiccsel pedig napi szinten szoktunk beszélni- szóval ha leszólnám a felszerelése bármely elemét az feltehetően előtte már rég megbeszéltük vele, és vicc szintjén mozog csak a dolog)

Előzmény: DimensionSeven (8603)