gurabli Creative Commons License 2014.02.12 0 0 6317

ácsi, az olasz liga mögött még mindig ott az egyik legnagyobb rajongótábor! Az, hogy a PL most ilyen felkapott, inkább csak a marketingnek és az elképesztő pénznek köszönhető, ami most (még) valóban nincs meg az olasz fociban. Azért a Chelsea és a City igen csak mesterségesen csinált csapat, különösen az utóbbi (az előbbinek még volt egy minimális bázisa az orosz milliók előtt is). De sok időnek kell még eltelnie, hogy egy szinten legyenek a nagy olaszokkal, Milan, Juve, Inter, de Roma, Napoli, Lazio, Fiorentina is ide tartozik...

Jó példa a francia bajnokság is. Ki szurkolt a P$G-nek a milliók és Ibra előtt? Hányan néznék a spanyol bajnokságot, ha nem lenne az a bizonyos két (2) csapat?

Jellemzően két tábora van a szurkolóknak: 1) egyszer választasz csapatot, aztán őket támogatod egész életeben, ha törik, ha szakad (MU, Liverpool, Tottenham, esetleg Arsenal, illetve Milan, Juventus, Inter, Roma, Lazio, Napoli, Fiorentina, Bayern, Real, Barca, stb, stb) , 2) az aktuális trendek alapján választ csapatot, jellemzően Chelsea, City, részben Arsenal, PSG, Monaco, tiki-taka Barca (kivétel a régi Barca szurkolók, a tiki-takások egy-két éven belül már nem is a Barcának fognak szurkolni, ez borítékolható).

 

Nézz körül, melyik csapatnak mekkora rajongói bázisa van, és ne a 15-20 éves korosztályban, akiknek a You never walk alone nem jelent semmit.

A bundáról pedig annyit, hogy minden ligában pontosan olyan szinten van jelen, mint az olaszoknál volt (van?), ha ennek az ellenkezőjét hiszed, nagyon naiv vagy. Az más kérdés, hogy a legtöbb csapat/liga nem akar felvállalni egy ekkora botrány kirobbanását, mint amire a Juve és az Inter vezetősége belefutott.

 

A Digi kínálata pedig elég szegényes, ha nincs BL. Szerencsére az angolok majdnem minden nap fociznak, de ha nincs BL-forduló, akkor gyatra, a Sport 1-2-ről nem is beszélve. A Digi nagyon okosan tenné, ha visszavenné az olasz meccseket: 1) tökéletesen megférnek az időpontok a két adón a PL-el, alig ütné egymást pár meccs, messze a legnézettebb két liga hazánkban 2) ezen kívül még kb. némi jó indulattal 3-4 csapatot lenne érdemes közvetíteni, Real, Barca, Bayern, esetleg még PSG, Dortmund (egy ideig óráig), ezen osztozik a Sport 1-2, Sportklub, Eurosport. A spanyol bajnoki kész bukta, két meccsel lehet nézőket szerezni, a többi kész ráfizetés.

Előzmény: nicko (6305)