Hammster Creative Commons License 2014.02.11 0 0 715

Sziasztok! Lassan már két éves a KDL46EX720-as tévém. Mostanában jelentkezett néhány jelenség, amit nem értek és eddig nem tapasztaltam.

Az egyik, a kikapcsolás utáni áramtalanítás. Eddig is a nap végén a készüléken lévő főkapcsolóval kapcsoltam ki a tévét, ami után néhány perccel a tévé áramtalanította magát. Ezt egy halk kattanás jelzi, s a csatlakoztatott HDD ledje és a router ledje is kialszik. Most azonban, vagy nem is áramtalanítja magát, vagy ha igen, néhány perc múlva újra feszültség alá kerül. Pl. most 10 perc után áramtalanított, majd kb. 10 perc után újra áram alá került. (A HDD is és a router is jelzi.) Ha ebben az állapotban kapcsolom be, akkor a SONY felirat sem jelenik meg és az indítási hang is hiányzik, holott a menüben be van kapcsolva. Ilyenkor rögtön az adáskép látszik.

 

A másik, hogy egyre inkább kék árnyalatúvá válik. Vásárlás után a Kép menüben a "Semleges" színárnyalatot állítottam be, ami akkor hibátlan volt. Most már "Meleg2" a választott beállítás, s már ez is kékes árnyalatú. Tudom, hogy lehet még állítani a Részletes beállítások -> Fehéregyensúly menüpontban, de azt egyelőre nem akarom módosítgatni. Lehet, hogy a LED panellel van gond?

 

Ha tapasztaltatok esetleg hasonlót, s tudtok ezekre valami megoldást, osszátok meg velem!

 

Köszi.