autochip Creative Commons License 2014.02.11 0 0 300

Tisztelt XY úr!
Ha névvel is fenntartja állításait, akkor kérem keressen fel minket műhelyünkben időpontegyeztetés után, hogy ezt tisztázzuk.
Minden esetben közlöm az ügyfeleimmel, hogy az adott autó computere milyen módon programozható, és azt is ha OBD-n nem lehet de asztalon igen, akkor is ha ez csak menetközben derül ki, mert a váltás környékén lett gyártva az autó.
2013 előtt is programoztam már az edc17 tricore protected processzorral szerelt vezérlőket (többek között 320d-is) amit csak asztalon bekötve egy áramkörbe lehet módosítani.


Bizonyos típusok edc17 vezérlővel is működnek obd-n, ez néha függ az évjárattól is.
A videón éppen egy edc17-es vezérlővel szerelt (látszik a laptop kijelzőjén) 320d (2008) látható ami még megy obd-n, de a váltás környékén az újabbaknál is előfordul hogy van kommunikáció írás/olvasás viszont a módosított programot nem fogadja el az ecu.

 

Ilyenkor a computer csak megbontással programozható ami időigényesebb művelet de megoldható, viszont azzal járhat hogy kicsúszhatok a vállalt határidőből.

Egy olyan esetre emlékszem amikor ezt az ügyféllel közölve azt a választ kaptam, hogy azt már nem tudja megvárni és új időpontot sem egyeztettünk.

Ez nem az én döntésem volt, de név nélkül azt sem tudhatom hogy Ön volt-e az az ügyfél. Ha igen, akkor sajnálom hogy fölöslegesen raboltuk egymás idejét.


Egy másik dolog az előzményekben KRK001 292 hozzászólása (szintén 320d) amiben valamit változatlanul nem értek.
Nyilvánvaló hogy meg tudták csinálni az autóját az atc-nél, de vajon miért állítja azt hogy ebben az országban senki más sem képes erre? "Az autót senki nem vállalta csak ők atc."
Ez nyilván nem reklám..

Előzmény: Zsellerke (298)