Babetta72 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 4048

Szia!

 

Ez tacskó tulajdonság, viszont a gazdának kell eldöntenie hogy milyen kutyát szeretne, és aszerint nevelni. A tacskó nagyok nagyon de nagyon okos állat, de magától nem fogja kitalálni te milyen kutyust szeretnél. Ha mindig magadnál tartod nem fog rájönni idővel hogy jó mostmár hagyom a gazdit hagy legyen egyedül, mert azt fogja normálisnak venni hogy neki kutya kötelessége veled lenni, és ha nélküled van jajj mi lesz a gazdival. Viszont ha ugy neveled, hogy fokozatosan hagyjátok magára, akkor tudni fogja hogy mindig visszajöttök. Nálunk is zsebi az első napokba hetekbe, szégyentelen hisztit levágott, az állatorvos mondta hogy ilyen éles hangu kutyát még nem is hallott, mint a sííp :) Mégis kibirtuk, és azért lett ilyen okos hogy minden küszöbnél megáll, és megvárja mig behivod, illetve ha elmegyünk otthonrol és hazamegyünk, nagy nyujtózva jön elő a helyéről, és (nem ugrál, 5perces szabály) körülszaglászva örül nekünk! :)

Egy ismerősömet kérdeztem (elkényeztetett staffyjuk van) hogy mit csináltak mikor kölyök volt és sirt??? Válasz, beengedtük magunkhoz az ágyba. Na azóta haveromnak versenyezni kell a kutyával hogy az asztalról ki issza meg először a kávéját, ami értelem szerüen nem a kutyának lett kitöltve. Habár ez saját vélemény (és minden kutyaoktató könyvbe is igy van) a kutya kutya, aszerint is kell kezelni! Szeretni törödni kell mert anélkül nem él meg, de okosan nevelni is. Vagyis pontosabban be kell lőni hogy mi magunk milyen kutyát szeretnénk és aszerint engedni neki a dolgokat! :)

 

Nagymamának mondjuk mindig hogy többet kell őt nevelni mint a kutyát... annyira engedne mindent és éjjel nappal etetné... a kutya áll a konyhába a küszöbnél mert mi bent sertepertélünk, nagymama meg szörnyülködik hogy úúristen szegény kutya hát majd éhen hal... pedig szegény kutya semmit nem csinált csak betartotta a küszöbszabályt! :)

 

ha van a közeletekbe kutyasuli/ovi javaslom nagyon hasznos, ebnek és gazdának egyaránt!

 

 

Előzmény: erzsi724 (4047)