Sziasztok!
Excel 2010-ben már dolgozgatok egy ideje egy forex-es naplón, de a minap olyan problémába akadtam, amire nem sikerült megoldást találnom. Minden egyéb gondomat sikerült orvosolnom különböző makrókkal és angol fórumok olvasgatásával, de ez az egy megoldásra váró feladat kifogni látszik rajtam, szóval gondoltam leírom itt, hátha esetleg valaki tud rá megoldást, nagyon sokat segítene vele, mert már csak ez hiányzik, hogy elkészülhessek az egésszel.
Szóval problémám a következő: Egy általam kiválasztott múltbeli időponthoz tartozó devizaárfolyamot szeretnék kiíratni excelben. Tehát konkrétan egy cellába beírnám a dátumot és az időpontot percre pontosan, majd egy másik cellába a devizapárt, a 3. cellába pedig kiíratnám az ahhoz a perchez tartozó devizaárfolyamot. MetaTrader4-ből lenne a legcélszerűbb kivarázsolni ezeket az adatokat, de csak olyan képleteket találtam, amik az éppen aktuális árfolyamadatokat jelenítik meg (=MT4|BID! =MT4|ASK! =MT4|HIGH! =MT4|LOW! =MT4|TIME! =MT4|QUOTE!), múltbéli adatokra vonatkozóakat azonban nem. Alternatív megoldásként arra is gondoltam, hogy talán az internetről is lebányásztathatnám az árfolyamadatot, de egyrészt nem találtam olyan internetes forrást, ahonnan múltbeli adatok elérhetőek lennének, másrészt az internetes adatforrásból történő adatimportálás mikéntjét sem ismerem.:(
Ha valakinek van ötlete, tényleg nagyon sokat segítene vele! Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!