leó48 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 12183

Kedves sorstársaim!

 

Megosztanám Veletek az esetemet, hátha erőt ad a további küzdelemhez!

Én talpra álltam, és ezt kívánom Nektek is! Jól vagyok, lényegében gyógyszerek nélkül!

 

Pedig egy évvel ezelőtt az SPA minden általatok is ismert tünetét „produkáltam”. A nyakamtól a csípőmig merev volt és fájt minden ízületem. A fájdalomtól nem bírtam aludni, rendszeresen begyulladtak a szemeim, emésztési problémáim voltak és a szívem is gyakran „félrevert”. Volt, hogy napi fél órát bírtam csak botokra támaszkodva fent lenni, pedig folyamatosan szedtem az orvos által felírt gyulladás-csökkentő és fájdalom-csillapító pirulákat. Helyzet nyilvánvalóan tarthatatlan volt, valamit változtatni kellett!

Kipróbáltam több alternatív gyógymódot (balneo, masszázs, elektromos kezelések, „kéz-rátét” stb.), de nem javult a helyzet. Mivel az állapotom erősen hullámzó volt, arra gondoltam, hogy talán a táplálkozás befolyásolja azt. Ezt a kezelő reumatológusomnak jeleztem, de hiába, így végül a neten kerestem erre nyitott szakembert. Az SPA-s fórumokat böngészve egyetlen biztató hozzászólást találtam, így erre indultam.

 

Szerencsémre megtaláltam azt az orvost, akire a hozzászóló anyuka utalt. Ezúton is hálásan köszönöm G.T. doktor úr emberségét, és segítségét!

Diéta, lúgosítás, vitaminok, pre- és probiotikumok következtek. Étel-intolarencia tesztet csináltunk és kiderült, hogy nem jól reagálok a gabonákra(!), a hüvelyesekre és még egy-két dologra. Ezeket és a répacukrot kihagyva, zöldséges-gyümölcsös kosztra és részben paleo-ételekre átállva minden megváltozott. A merevség és a fájdalmak elmúltak, újra tudok aludni és fizikai munkát is végezni, visszatért az életkedvem! Néha még vannak kisebb fájdalmaim, de ezek általában közvetlen azt követően jelentkeznek, ha valami „rosszat” eszem (pl. nem bírok ellenállni valami édességnek). A szemgyulladások, szív panaszok teljesen elmúltak.

Összességében tehát jól vagyok és ezt kívánom mindnyájatoknak. Azt nem állítom, hogy meggyógyultam, mert a szervezet hibás „alap-beállításán” vélhetően nem lehet változtatni. De állítom, hogy az SPA-val együtt is lehet normális, fájdalom-mentes életet élni!

 

Jobbulást kívánok mindenkinek!