hamvasat Creative Commons License 2014.01.30 0 0 58520

C20NE és Murray!

Attól félek az lesz a baj, amit mondtatok, nem volt kenve a hátoldal. A kísérők egyébként több helyen kezdenek elválni a faltól, ezeket könnyen tudom javítani, két napja újra raktam azt az ominózus falszakaszt is, igyekeztem alaposan. A falat portalanítottam, mélyalapoztam, a lap hátulját is lemostam, megkentem és telibe ragasztottam fel a falra. A bajom azzal van, hogy az 500 aljzatbetonra lerakott lapból jó pár elvált, zömmel nem teljesen, valamelyik sarkánál még tartja a ragasztó. Ez olyan 60-80 lapot érint, ezek közül csak olyan 10-20 esik közlekedési útvonalba, ahol zavaró lenne. Gondolkozok rajta, hogy esetleg megpróbálnám ezeket felszedni valahogyan és visszaragasztani rendesen. Ami itt problémás, hogy a fugát mivel szedjem ki, hogy biztos ne sérüljön a lap. A másik kérdés, hogy amelyik lapot már csak 20%-ban fogja a ragasztó valamelyik sarkán, azt a 20%-ot le tudom-e ügyesen feszíteni, hogy ne törjön a lap. Ha már kint a lap, akkor a ragasztómaradék eltávolítása már gyerekjáték lesz. Azt nem tudom, hogy az új fuga mennyire fog elütni... gondolom az elején igen, de aztán egy év múlva már annak is meg lesz az "alapszíne"..